Muşte, ţânţari, furnici, gândaci şi alte insecte sâcâitoate… vara le întâlneşti din plin.
Dacă spray-urile anti insecte din comerţ nu sunt pe placul tău, din cauza mirosului puternic sau a ingredientelor toxice, află că există numeroase soluţii naturale, la îndemână, prin care te poţi proteja de înţepăturile de insecte.
Iată cum poţi prepara la tine acasă diferite soluţii care alungă insectele din încăpere şi te ţin la distanţă de nesuferitele mâncărimi şi iritaţii specifice sezonului estival.
Te-au chinuit ţânţarii, iar acum toată pielea te mănâncă de la înţepăturile lor? Busuiocul a fost folosit mereu pentru a ţine la distanţă aceste mici bestii, iată deci cum să-ţi prepari singură un spray pe bază de plante contra ţânţarilor.
Puneti frunzele de busuioc într-un recipient de sticlă peste care turnaţi apa clocotită şi lăsaţi la infuzat timp de aproximativ 3 ore. Stoarceţi apoi bine frunzele şi strecuraţi lichidul rezultat pentru a-l amesteca cu vodca/alcool, uleiul esenţial de busuioc şi în final turnaţi-l într-un pulverizator. Se aplică pe piele, dar se agită de fiecare dată, înainte de a fi folosit.
Uleiurile esentiale sunt ingredientele active în soluţiile pentru combaterea insectelor de casă. Ales cum trebuie, uleiul esenţial va alunga insectele în direcţia opusă. Pentru 240 ml de soluţie de combaterea insectelor veţi avea nevoie în total de aproximativ 40-50 de picături de uleiuri esenţiale. Evident puteţi folosi un singur tip de ulei esential, sau puteţi amesteca mai multe feluri după cum se potrivesc.
Uleiurile esenţiale recomandate în combaterea insectelor de casă sunt oricare dintre următoarele plante: citronella, lavandă, rozmarin, cimbru, busuioc, eucalipt, mentă, lemongrass, cuişoare, cedru, geranium.
Puteţi încerca de exemplu combinaţiile: lemongrass cu citronella şi busuioc sau lavanda cu geranium şi mentă.
În afară de uleiuri esenţiale mai ai nevoie de o soluţie “de bază”, care poate fi pe bază de ulei (gen ulei de cocos, de migdale, ulei de măsline) sau de alcool, dar niciodată apă, deoarece în apă proprietăţile se pierd, efectele se diminuează. Poţi folosi alcool rafinat sau vodca, dacă aveţi alcool dublu rafinat îl puteţi dilua în prealabil cu apă distilată (în părţi egale).
Deci, în final amesteci cele 40-50 de picături de ulei esenţial cu 240 ml de soluţie de bază şi le pui într-un pulverizator pentru a-l folosi uşor.
Adaugă toate aceste ingrediente într-un pulverizator. Agită bine, înainte de fiecare utilizare.
Important: