Trucul prin care scapi de părul de animale din casă rapid și cu minim de efort

Părul de animale prin casă reprezintă o adevărată problemă, însă există un truc prin care scapi de acesta rapid și cu minim de efort.
  • Publicat:
Trucul prin care scapi de părul de animale din casă rapid și cu minim de efort

Una dintre problemele cărora trebuie le faci față în momentul în care ai un animal de companie este părul pe care patrupedul tău îl lasă, fără voia lui, peste tot prin casă.

Vestea bună este că există o serie de soluții pentru a face față.  Iată câteva dintre ele!

Cum poți să scapi rapid de părul de animale din casă. 10 metode eficiente

Cum poți să scapi rapid de părul de animale din casă. 10 metode eficiente

1. Burete umed pentru țesături

Pentru a îndepărta părul de câine sau de pisică de pe fotoliile din material textil, utilizează un burete umed, curat, de preferință nefolosit încă. Freacă ușor cu mișcări circulare și toate firele de păr ies fără dificultate.

2. Mănușă de cauciuc

Pur și simplu ia o mănușă și rulează la fel, cu mișcări circulare pe canapele, perne, paturi etc. Este cea mai eficientă metodă de curățare a patului animalului dvs. de companie. Latexul provoacă electricitate statică, permițând astfel firului de păr să se lipească de mănușă.

3. Perie electrostatică

Din plastic și de formă cilindrică, peria atrage părul ca un magnet.

4. Oțet alb

Înainte de a porni mașina de spălat, adăugă aproximativ 120 ml de oțet alb în compartimentul pentru balsam. Acidul acetic va elibera părul de animale blocat în țesătură.

5. Șervețele umede cu balsam

Dacă ai câteva șervețele de impregnate cu balsam acasă, utilizează-le pentru a îndepărta orice păr de animale de companie lipit de țesături sau haine. Cu balsamul de rufe poți șterge suprafețele, iar firele de păr se vor lipi în mod natural de el.

6. Prosop sau cearșaf pe mobila pe care doarme animalul tău de companie

Dacă nu este prea târziu, obișnuiește animalul de companie să doarmă în coșul lui, mai ales când năpârlește primăvara sau toamna. Nu uita să aspiri în mod regulat pentru a îndepărta cât mai mult păr posibil.

7. Folosirea rolei adezive

O rolă adezivă este un instrument indispensabil pentru toți proprietarii de animale de companie. Folosiți-o înainte de a vă pune hainele în mașina de spălat și treceți-o din nou peste hainele uscate ca o notă finală.

8. Uscarea hainelor înainte de spălare

Aruncă hainele acoperite cu păr în uscător pe un ciclu fără căldură. Setează-l timp de 10 minute, apoi verifică-ți hainele. Apoi curăță filtrul uscătorului și pune hainele în mașina de spălat ca de obicei.

9. Alegerea programului potrivit

Părul de animale poate provoca și reacții alergice. Pentru a le preveni, unele mașini de spălat sunt echipate cu programul anti-alergic, special conceput pentru a proteja întreaga familie împotriva alergenilor precum: părul de animale, acarienii, polenul, reziduurile de detergent praf și etc.

10. Curățarea periodică a mașinii de spălat

Întreținerea periodică este extrem de importantă, cu atât mai mult dacă ai de-a face cu mult păr de  animale de companie pe hainele tale. Prin urmare, fă un obicei din a șterge în mod regulat tamburul mașinii de spălat rufe sau al mașinii tale de spălat cu uscător. Nu uita să cureți sau să schimbi filtrul în mod regulat.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”