Trucul cu prosopul de bucătărie ca să păstrezi verdețurile proaspete

  • Publicat:
Trucul cu prosopul de bucătărie ca să păstrezi verdețurile proaspete

Un truc simplu și eficient pentru a păstra verdețurile proaspete mai mult timp este folosirea unui prosop de bucătărie umed. Iată cum se face acest lucru!

Pașii pentru a păstra verdețurile proaspete

1. Spălarea și uscare verdețurilor

Spală verdețurile (pătrunjel, mărar, busuioc, coriandru etc.) sub un jet de apă rece pentru a îndepărta eventualele impurități. După ce le-ai spălat, asigură-te că le usuci bine, mai ales dacă ai folosit un jet de apă puternic. Poți să le ștergi cu un prosop curat sau să le usuci într-un uscător de salată.

2. Împachetarea verdețurilor într-un prosop umed

Umezește un prosop de bucătărie cu apă rece și stoarce-l bine, astfel încât să fie umed, dar nu înmuiat. Așază verdețurile pe prosopul umed, iar apoi rulează prosopul pentru a le înfășura ușor.

3. Depozitarea

Pune verdețurile împachetate într-un recipient de plastic sau într-o pungă de plastic perforată. Acest lucru va păstra un mediu umed și răcoros, ceea ce ajută la prevenirea uscatării sau ofilirii lor prea rapide. Dacă ai un recipient cu capac, îl poți închide pentru a le păstra și mai proaspete.

4. Păstrarea în frigider

Depozitează pachetul cu verdețuri într-un colț al frigiderului, de preferință în partea mai rece, dar nu lângă produse care ar putea să le afecteze, cum ar fi legumele mai „umede” (ex. castraveți sau roșii).

De ce funcționează?

Prosopul umed ajută la menținerea unui nivel optim de umiditate, esențial pentru ca verdețurile să rămână proaspete și crocante. Apa din prosopul umed previne deshidratarea frunzelor și păstrează verdețurile hidratate pe o perioadă mai lungă, iar rularea lor în acest prosop ajută să fie protejate de curenții de aer sau de fluctuațiile de temperatură din frigider.

Rezultate garantate!

– Verdețurile rămân proaspete mult mai mult timp (chiar și 5-7 zile, în funcție de tipul lor).
– Mai puțină risipă: Vei reuși să folosești verdețurile înainte ca acestea să se ofilească sau să se strice.
– Proaspăt și crocante: Frunzele rămân ferme și nu se înmoaie sau încrețesc.

Acest truc funcționează pentru majoritatea verdețurilor cu frunze, cum ar fi pătrunjelul, mărarul, coriandrul, busuiocul sau cimbrul. Este o metodă simplă, dar eficientă, care te poate ajuta să îți păstrezi plantele aromatice proaspete și gata de utilizat!

Citește și: Cum întârzii ofilirea salatei în frigider. 5 trucuri EFICIENTE de pus în practică

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult