Trucul la care nu te-ai fi gândit. De ce să pui o pungă de plastic în mașina de spălat

  • Publicat:
Trucul la care nu te-ai fi gândit. De ce să pui o pungă de plastic în mașina de spălat

Orice gospodină are câteva secrete atunci când vine vorba de spălarea hainelor. În timp ce unele preferă bicarbonatul de sodiu, altele se bazează pe frunzele de dafin. Însă, există un truc neobișnuit care implică folosirea unei pungi de plastic în mașina de spălat. Poate părea surprinzător, dar acest truc poate îmbunătăți considerabil rezultatele spălării.

De ce să adaugi o pungă de plastic în mașina de spălat

Înainte de a porni mașina de spălat, adaugă în cuva acesteia o pungă de plastic. Aceasta are rolul de a atrage firele de păr uman, părul de animale și scamele de pe haine. Este important ca punga să fie simplă, fără culori sau scrisuri, pentru a evita murdărirea rufelor. Astfel, vei îndepărta eficient murdăria și vei reduce efortul mașinii de spălat.

Înlocuiește balsamul de rufe cu sare

Pentru a obține haine cu un miros proaspăt și curat, renunță la balsamul de rufe și folosește sare. Acest ingredient banal are multiple beneficii: scoate petele, menține strălucirea culorilor, albește și reduce efectul de îngălbenire al rufelor.

  • Adaugă o jumătate de ceșcuță de sare printre hainele noi și colorate în mașina de spălat. Aceasta va preveni pierderea culorii și transferul acesteia către alte haine.
  • Pentru lenjeria sau prosoapele albe îngălbenite, fierbe-le cu o lingură de sare și un sfert de ceșcuță de praf de copt. După ce le-ai lăsat să fiarbă, clătește-le bine.
  • Pentru petele de rugină, folosește o pastă din sare și oțet. Aplică pasta pe pete și lasă să acționeze la soare. Apoi spală hainele adăugând câteva lingurițe de sare în mașină.

Folosind aceste trucuri, vei obține haine curate, în culori vii și fără pete.

Sursă foto: freepik

CITEȘTE ȘI: Ingredientul care curăță rapid calcarul DEPUS în mașina de spălat. Va avea o durată de viață mai lungă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian