Trucul simplu prin care scapi de grăsimea de pe oale și tigăi

Un truc ingenios folosit de gospodinele din Anglia promite să facă spălatul tigăilor și oalelor pline de grăsime mult mai simplu.
  • Publicat:
Trucul simplu prin care scapi de grăsimea de pe oale și tigăi

Spălarea oalelor și tigăilor încărcate de grăsimea dificil de îndepărtat poate fi o adevărată provocare pentru orice gospodină. Chiar și vasele cu suprafețe antiaderente pot căpăta depuneri de grăsime greu de îndepărtat. Din fericire, gospodinele din Anglia au un truc simplu și eficient care face ca grăsimea să cadă singură de pe vase.

Trucul pentru a scăpa de grăsimea de pe oale și tigăi

Tot ce trebuie să faci este să umpli tigaia sau oala murdară cu apă fierbinte, adăugând apoi câteva pliculețe de ceai negru. Lasă totul să acționeze timp de 30-40 de minute. După acest interval, grăsimea și alte impurități se vor ridica la suprafața apei, facilitând curățarea.

Ceaiul negru conține taninuri, substanțe naturale recunoscute pentru capacitatea lor de a descompune grăsimea. Aceste taninuri, care se regăsesc și în unele produse de curățenie și cosmetice, au un efect surprinzător de puternic asupra grăsimii acumulate pe vase.

Curățare rapidă și fără detergent

După ce ceaiul și-a făcut treaba, spălarea vaselor devine extrem de ușoară, iar unele gospodine engleze spun că nici măcar nu mai este nevoie de detergent de vase. Ceaiul lasă vasele curate, fără efortul frecventării și fără utilizarea produselor chimice agresive.

Acest truc simplu și neașteptat poate fi soluția ideală pentru curățarea rapidă și eficientă a tigăilor și oalelor. Încearcă-l și tu!

Sursă – https://www.lovetoknow.com/home/cleaning/7-tricks-clean-burnt-grease-off-frying-pan-bottom

Sursă foto – guyswhoshoot / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”