Trucuri pentru a elimina mirosul de țigară de pe piele, haine sau dintr-un spaţiu închis

Știm cu toții care este principala problemă a fumătorilor: mirosul de țigară persistent. Din haine, piele, păr și, desigur, din casă, atunci când se obișnuiește să se fumeze într-o încăpere anume.
  • Publicat:
Trucuri pentru a elimina mirosul de țigară de pe piele, haine sau dintr-un spaţiu închis

Dacă fumați, probabil v-ați obișnuit cu mirosul și nu realizați cât de puternic este, dar, dacă întrebaţi un nefumător, acesta vă va confirma cât de neplăcut este.

Astăzi vă vom dezvălui câteva metode prin care puteți elimina eficient mirosul neplăcut de pe piele, haine sau din spațiul în care fumați.

Trucuri pentru a elimina rapid mirosul de țigară

De pe piele

Mirosul de țigară se poate impregna ușor pe piele, mai ales pe mâini. Pentru a-l elimina rapid, spălați-vă pe mâini imediat după ce ați fumat. Adăugarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu la săpunul lichid poate spori eficiența spălării, îndepărtând complet mirosul neplăcut.

Alte metode eficiente:

1. Exfoliezi cu zahăr și ulei: amestecă zahăr cu ulei (de exemplu, ulei de măsline sau ulei de cocos) pentru a crea o pastă exfoliantă.

2. Folosești gel antibacterian: poate neutraliza mirosul de țigară.

3. Folosești uleiuri esențiale: aplică o picătură de ulei esențial pe mâini pentru a masca mirosul de țigară.

Din păr

Îți miroase părul a fum de țigară și nu reușești să scapi de acea senzație permanentă de tutun ars? Ei bine, uite ce să faci dacă vrei un păr cu miros proaspăt: folosește balsam după ce te-ai spălat cu șampon/ folosește o mască de păr/ adaugă uleiuri esențiale naturale în șampon/ clătește părul cu apă amestecată cu puțin oțet de mere.

De pe haine

Chiar dacă fumați afară, mirosul de țigară se va impregna în haine și va persista în dulapuri. Pentru a-l îndepărta eficient, spălați articolele vestimentare cu detergent obișnuit, dar adăugați și o ceașcă de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat.

Dintr-un spațiu închis

Pentru a elimina mirosul de țigară din casă, există câteva soluții naturale și eficiente. O metodă simplă este să plasați în cameră recipiente cu oțet sau cărbune de grătar. Acestea absorb mirosul neplăcut în mod rapid și eficient.

Din mașină

În cazul mașinii, dacă vrei să scapi definitiv de fum, va fi nevoie să speli tapițeria cu o soluție specială – îți recomandăm spălătoriile auto, acolo unde există și aparatură, și substanțe profesionale în acest scop.

De ce mirosul de țigară este atât de persistent?

Mirosul persistent de țigară este rezultatul compușilor chimici și al particulelor prezente în fumul care se impregnează în diverse suprafețe și materiale. Acest fenomen apare din cauza naturii complexe a fumului de țigară, care conține sute de substanțe chimice, multe dintre acestea fiind volatile și aderând cu ușurință la diverse suprafețe.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”