Trucurile care te ajută să ai prosoape moi și pufoase ca la hotel. Sunt simplu de pus în aplicare

  • Publicat:
Trucurile care te ajută să ai prosoape moi și pufoase ca la hotel. Sunt simplu de pus în aplicare

Dacă ai observat că prosoapele tale și-au pierdut moliciunea, chiar și după doar o spălare, nu ești singurul. Mulți oameni se întreabă cum reușesc hotelurile să păstreze prosoapele atât de moi și pufoase. Secretul constă în câteva tehnici simple de întreținere pe care le poți aplica și tu acasă.

Detaliile care afectează textura prosoapelor

Prosoapele moi și curate sunt o plăcere de folosit, dar acasă, după câteva spălări, acestea par să își piardă moliciunea inițială. Chiar dacă respecți instrucțiunile de spălare de pe eticheta lor, prosoapele tale pot deveni aspre. Un detaliu esențial, adesea trecut cu vederea, este folosirea balsamului de rufe. Acesta este de fapt responsabil pentru duritatea prosoapelor. În loc să le facă mai pufoase, acesta poate acumula chimicale în țesătura lor densă, rezultând prosoape rigide.

Un alt factor care contribuie la pierderea moliciunii este folosirea detergentului în cantități mari și spălarea prosoapelor alături de alte haine. Aceste practici pot duce la acumularea de reziduuri care afectează textura prosoapelor. Chiar dacă urmezi recomandările de temperatură și program de spălare, prosoapele pot să nu își păstreze moliciunea fără ajustarea acestor detalii.

Alternativa la balsamul de rufe pentru prosoape moi

Pentru a menține prosoapele la fel de moi ca cele din hoteluri, renunță la balsamul de rufe și optează pentru soluții naturale. Oțetul, de exemplu, este un excelent substitut. Pentru a-l folosi corect, pune detergent în compartimentul său, adaugă săpun lichid în tambur și toarnă oțet în locul balsamului de rufe. Oțetul ajută la descompunerea reziduurilor de detergent și emolienți, lăsând prosoapele moi și plăcute la atingere.

Pe lângă renunțarea la balsamul de rufe, asigură-te că nu supraîncarci mașina de spălat. Prosoapele au nevoie de suficient spațiu pentru a se clăti bine și a elimina toate reziduurile de detergent. De asemenea, spălarea prosoapelor la temperaturi prea mari poate deteriora fibrele, făcându-le mai aspre. Întotdeauna respectă recomandările de temperatură de pe etichetele acestora.

Uscarea corectă a prosoapelor este la fel de importantă. Folosește uscătorul de rufe la o setare moderată și scoate-le imediat ce ciclul de uscare s-a terminat pentru a preveni rigidizarea. Dacă usuci prosoapele pe sârmă, scutură-le bine înainte și după uscare pentru a le menține pufoase.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de mirosul neplăcut de la chiuveta din bucătărie. Unde se ascunde, de fapt, o cantitate uriașă de mizerie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc