Unde să pui usturoiul să rămână proaspăt pentru mai multe săptămâni

  • Publicat:
Unde să pui usturoiul să rămână proaspăt pentru mai multe săptămâni

Usturoiul poate rămâne proaspăt pentru o perioadă mai lungă dacă îl depozitezi corect. Iată câteva sfaturi despre cum să îl păstrezi proaspăt pentru mai multe săptămâni:

1. Loc răcoros, uscat și bine ventilat

Cel mai bine este să depozitezi usturoiul într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat. Usturoiul nu trebuie să fie păstrat în frigider, deoarece umiditatea poate provoca dezvoltarea mucegaiului sau a germinațiilor. Un spațiu ideal este un sertar sau un raft din cămară, departe de lumina directă a soarelui.

Citește și: Trucul pentru a păstra usturoiul proaspăt timp de șase luni! Nu, nu trebuie băgat în frigider

2. Pungi de hârtie sau coșuri de plasă

Pentru a asigura o bună circulație a aerului, poți pune capetele de usturoi într-o pungă de hârtie sau într-un coș mic din plasă. Aceste recipiente permit aerisirea și previn umezeala, care poate accelera procesul de deteriorare. Nu folosi pungi de plastic, deoarece acestea nu permit aerului să circule și pot favoriza apariția mucegaiului.

3. Evita depozitarea într-un loc umed

Nu depozita usturoiul lângă surse de umiditate, cum ar fi chiuveta sau în apropierea altor legume care eliberează vapori de apă. De asemenea, nu păstra usturoiul într-un sertar sau într-un loc în care poate fi expus la apă sau condens.

4. Pentru usturoiul deja decojit

Dacă ai decojit sau tocat usturoiul, păstrează-l într-un recipient etanș și pune-l în frigider. Usturoiul tocat sau zdrobit va rămâne proaspăt timp de aproximativ 1-2 săptămâni, dar pentru o perioadă mai lungă de conservare, poți chiar să-l congelezi.

5. Usturoi conservat în ulei

O altă metodă de conservare este să pui usturoiul într-un borcan cu ulei de măsline (sau alt ulei). Totuși, această metodă trebuie folosită cu precauție. Este important ca usturoiul să fie acoperit complet de ulei și să fie păstrat la frigider, deoarece uleiul de usturoi poate deveni un mediu favorabil pentru bacteriile Clostridium botulinum, care provoacă botulismul. Consumă usturoiul în ulei într-un interval de 1-2 săptămâni.

6. Depozitare în rădăcină

Dacă ai capete de usturoi care încă au rădăcinile și cojile intacte, le poți păstra în coșuri de răchită sau în pungi speciale pentru usturoi, care ajută la menținerea aerisirii și a prospețimii. Acestea pot dura mai multe săptămâni în condițiile ideale de depozitare.

În concluzie, pentru a menține usturoiul proaspăt cât mai mult timp, cel mai important este să asiguri un mediu uscat, răcoros și bine ventilat. Acest lucru va preveni germinarea și mucegaiul, iar usturoiul tău va rămâne proaspăt pentru o perioadă mai lungă.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult