Unde trebuie să pui bicarbonatul de sodiu în mașina de spălat pentru rezultate optime

  • Publicat:
Unde trebuie să pui bicarbonatul de sodiu în mașina de spălat pentru rezultate optime

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil și economic, renumit pentru multiplele sale utilizări casnice, în special în curățenie. Pentru a obține haine fără pete și curate, este esențial să știi unde să plasezi bicarbonatul în mașina de spălat.

Eliminarea petelor cu bicarbonat de sodiu

Pentru a scăpa de petele de pe haine, se recomandă să se prepare o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Aplicați această pastă direct pe pată și lăsați să acționeze timp de 20 de minute. După acest interval, spălați hainele conform programului obișnuit, adăugând detergent. Pentru un efect mai puternic, puteți adăuga o cantitate mică de bicarbonat și direct în cuva mașinii de spălat.

Curățarea mașinii de spălat și eliminarea mirosurilor

Pentru întreținerea mașinii de spălat și eliminarea mirosurilor neplăcute, bicarbonatul de sodiu trebuie pus în compartimentul pentru detergent. Adăugați o jumătate de cană de bicarbonat în compartimentul din mijloc al sertarului și porniți mașina de spălat la un program scurt, setat la 90 de grade, fără a adăuga haine. Combinat cu apa fierbinte, bicarbonatul va dizolva eficient murdăria și va elimina mirosurile neplăcute din interiorul mașinii.

Alte utilizări practice ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este util și în alte situații casnice. Pentru a curăța saltelele, canapelele sau pernele de la mobilierul de grădină, presărați bicarbonat pe suprafață, frecați cu un burete sau o perie uscată, lăsați să acționeze 15-20 de minute, apoi aspirați bine.

De asemenea, bicarbonatul poate fi combinat cu oțet pentru a crea un amestec puternic de curățare, eficient împotriva depunerilor de calcar, mucegaiului și grăsimii întărite. Aplicați această pastă pe oalele și tigăile murdare, lăsați să acționeze 30 de minute, apoi spălați-le.

În cazul petelor de grăsime pe haine, presărați bicarbonat sau sare peste pată, frecați bine pentru ca bicarbonatul să absoarbă uleiul, prevenind astfel pătrunderea permanentă a petei în țesătură. Totodată, un amestec de bicarbonat și zeamă de lămâie este ideal pentru curățarea interiorului cuptoarelor, atât al celor tradiționale, cât și al celor cu microunde.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Trucul la care nu te-ai fi gândit. De ce să pui o pungă de plastic în mașina de spălat

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian