A vrut să se pensioneze mai devreme și a mâncat un singur aliment timp de 21 de ani. Mulți au fost șocați când au văzut ce a consumat

Un bărbat japonez a economisit timp de 21 de ani, trăind extrem de frugal, pentru a atinge independența financiară. Ce a consumat timp de aproape două decenii?
  • Publicat:
A vrut să se pensioneze mai devreme și a mâncat un singur aliment timp de 21 de ani. Mulți au fost șocați când au văzut ce a consumat

Un japonez în vârstă de 45 de ani a devenit subiect de discuție pe internet după ce s-a aflat că a trăit o viață extrem de frugală timp de 21 de ani, cu scopul de a economisi 100 de milioane de yeni (aproximativ 640.000 de dolari SUA) pentru a se pensiona anticipat. Povestea sa a captivat atenția publicului și a stârnit reacții puternice, de la admirație pentru determinarea sa la compasiune pentru dificultățile întâmpinate.

Bărbatul care și-a dorit să se pensioneze

Începuturile acestei călătorii de economisire au avut loc la începutul anilor 2000, când bărbatul a obținut un loc de muncă stabil, dar solicitant, într-o companie care promova intens munca peste program, sugerând că doar așa se poate obține fericirea. Salariul său anual de cinci milioane de yeni (aproximativ 32.000 de dolari SUA) l-a determinat să urmeze stilul de viață FIRE (independență financiară, pensionare anticipată), stabilindu-și un obiectiv ambițios de economisire.

Sub pseudonimul online „Bărbatul care sigur va demisiona”, el a adoptat un stil de viață auster, locuind într-un dormitor al companiei, cu o chirie de doar 30.000 de yeni (190 de dolari SUA) pe lună. În loc să cumpere mobilă și electrocasnice noi, le-a recuperat pe cele de care nu mai aveau nevoie colegii săi.

Ce a consumat bărbatul japonez

Mesele sale erau la fel de modeste: o cină obișnuită consta într-o prună acră, legume sărate și un bol de orez. În unele zile, cina sa era doar o băutură energizantă, obținută cu puncte gratuite de la magazinele de proximitate. De asemenea, consuma cola și biscuiți, glumind că viața sa în această companie era similară cu o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Când cuptorul cu microunde s-a stricat, bărbatul japonez a găsit o soluție ingenioasă: a mâncat cartofi dulci, folosind căldura verii pentru a-i coace pe parbrizul mașinii unui coleg. A evitat utilizarea aerului condiționat sau a încălzirii, preferând să se răcorească vara cu un tricou ud și să se încălzească iarna făcând genuflexiuni.

Eforturile sale au dat roade la începutul acestui an, când a anunțat pe rețelele de socializare că a economisit 135 de milioane de yeni (860.000 de dolari SUA) după aproape 21 de ani de muncă. Stilul său de viață sa l-a inspirat să scrie o carte despre sfaturi de economisire, care a devenit o sursă suplimentară de venit.

Lucrurile s-au schimbat

După ce a atins independența financiară, viața sa s-a îmbunătățit oarecum. Acum se răsfață cu patru ouă fierte la micul dejun și și-a cumpărat un cuptor cu microunde pentru a se bucura de mese calde. Cu toate acestea, bucuria sa a fost de scurtă durată, deoarece deprecierea yenului de la începutul acestui an i-a redus semnificativ economiile.

„Dacă yenul continuă să se deprecieze, nu voi atinge niciodată libertatea financiară. Pentru ce am muncit acești 21 de ani? Totul este fără sens, atât de tragic,” a spus el.

Internauții din China au fost șocați și plini de simpatie față de situația bărbatului.

„Mesele sale m-au șocat cu adevărat. Erau chiar comestibile? E un miracol că nu s-a îmbolnăvit după ce a mâncat atât de prost atâția ani,” a comentat cineva.

Alții au remarcat că, deși venitul său nu era mic pentru standardele japoneze, o investiție în aur în loc de economisire pură l-ar fi protejat de pierderile cauzate de deprecierea yenului.

Sursă – https://www.scmp.com/news/people-culture/article/3271344/shock-miserable-japan-man-who-lives-simple-meals-21-years-save-retirement

Sursă foto – Image-Source  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian