De ce nu e recomandat să folosești șamponul de la hotel: O greșeală comună pe care o fac mulți români

Șampoanele de la hotel, deși par convenabile, pot conține substanțe agresive, precum sulfații și parabenii, care afectează sănătatea părului. Iată de ce specialiștii recomandă evitarea lor.
  • Publicat:
De ce nu e recomandat să folosești șamponul de la hotel: O greșeală comună pe care o fac mulți români

Folosirea șamponului de la hotel poate părea convenabilă, dar specialiștii avertizează că aceste produse sunt adesea pline de sulfați și parabeni, care pot deteriora părul.

Șamponul de la hotel – pro sau contra?

Călătoriile sunt momente de relaxare și aventură, dar multe persoane aleg să renunțe la anumite produse esențiale din bagaj, bazându-se pe șampoanele oferite de hoteluri. Deși poate părea o variantă practică, specialiștii atrag atenția că folosirea șamponului de la hotel este o greșeală care poate afecta sănătatea părului.

Experții în îngrijirea părului, precum stilistul Marz Collins, avertizează că majoritatea șampoanelor de hotel sunt superalcaline și pline de sulfați și parabeni, substanțe care curăță excesiv și elimină uleiurile naturale ale părului. Folosirea lor poate duce la deteriorarea firului de păr, provocând uscăciune și fragilitate, mai ales pe termen lung.

”Majoritatea șampoanelor oferite de hotel sunt superalcaline, dure pentru păr și pline de sulfați, parabeni și alte ingrediente care curăță părul de uleiurile sale naturale.”, a declarat stilistul Marz Collins.

Un alt motiv important pentru a evita aceste șampoane este lipsa transparenței în ceea ce privește ingredientele. Recipientele mici și lipsite de etichete conțin, de obicei, produse achiziționate în vrac, de o calitate îndoielnică. Mai mult, dacă șamponul este într-un suport montat pe perete, acesta poate deveni un adevărat focar de bacterii și virusuri, sporind riscurile pentru sănătate.

Soluții pentru curățarea părului

Pentru a-ți proteja părul în timpul vacanțelor, specialiștii recomandă să îți aduci propriul șampon de acasă. Un recipient mic, special pentru călătorii, este suficient pentru a evita neplăcerile cauzate de produsele de hotel, oferindu-ți astfel siguranța unei îngrijiri corespunzătoare a părului.

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/should-you-use-the-shampoo-in-your-hotels-bathroom_l_66bce001e4b03d1ac02dfcd5

Sursă foto – katrinshine / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”