De ce nu trebuie să comanzi un cappuccino în Italia după ora 11:00. 7 reguli pe care italienii vor să le respecți când îi vizitezi

Dacă alegi să îți petreci vacanța în Italia, trebuie să ții cont de această regulă în ceea ce privește cappuccino!
  • Publicat:
De ce nu trebuie să comanzi un cappuccino în Italia după ora 11:00. 7 reguli pe care italienii vor să le respecți când îi vizitezi

Italia este renumită pentru gastronomia savuroasă, dar pentru turiști, respectarea regulilor culinare locale poate fi o provocare.

Aici, mâncarea reflectă tradiții adânc înrădăcinate și aspecte esențiale ale identității naționale.

De ce să nu bei cappuccino după ora 11

1. Nu bea cappuccino după prânz

În Italia, cappuccino este rezervat dimineții.

„Laptele este greu de digerat după o masă copioasă,” explică Elizabeth Minchilli, expert în gastronomie. Pentru a te integra mai bine și a evita neplăcerile digestive, savurează cappuccino-ul doar dimineața.

Alte reguli pe care turiștii trebuie să le respecte

2. Mic dejunul este dulce, nu sărat

În Italia, micul dejun tradițional este bazat pe produse de patiserie și dulciuri.

„Istoric vorbind, italienii săraci mâncau resturi pentru mic dejun, iar carnea era un lux rar,” spune istoricul gastronomic Francine Segan. Astăzi, mic dejunul rămâne în mare parte dulce, iar baconul și ouăle sunt opționale.

3. Prânzul și cină sunt mai târziu, după cappuccino

Prânzul începe la 13:00, iar cina nu înainte de 19:30.

„Aceasta se datorează stilului de viață din sudul Italiei,” spune Minchilli. Restaurantele care oferă mese pe parcursul întregii zile sunt destinate în principal turiștilor.

4. Nu înmuia pâinea în ulei și oțet

În Italia, pâinea nu se servește cu ulei și oțet înainte de masă.

„Pâinea însoțește felurile de mâncare, nu se înmoaie în sosuri,” adaugă Minchilli.

Acest obicei este considerat neadecvat și poate compromite gustul preparatelor principale.

5. Nu cere nota separată, nici măcar pentru cappuccino

În Italia, cererea de note separate este considerată nepoliticoasă și nerecomandată.

„Este o țară cu o tradiție aristocratică în care eticheta contează,” explică Segan.

Ideal este să plătești cu o singură card sau numerar și să împărți costurile între tine și grupul tău.

6. Nu împărți farfuriile

Împărțirea porțiilor principale este considerată un comportament necorespunzător.

„În Italia, fiecare comandă un fel de mâncare pentru sine,” spune Minchilli.

Este acceptabil să împărtășești antreuri sau deserturi, dar felurile principale sunt individuale.

7. Toastul are reguli stricte

Trebuie să faci contact vizual cu fiecare persoană din grupul tău și niciodată să nu ciocnești cu apă sau un pahar gol. Aceste reguli reflectă importanța istoricului și tradițiilor italiene.

Respectă aceste reguli atunci când alegi să îți petreci vacanța în Italia. Bucură-te de gastronomie, istorie și tradiții și vei avea parte de amintiri pentru o viață!

Sursă – huffpost.com

Sursă foto – FamilyStock / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”