De ce pun gospodinele folie de aluminiu peste codițele bananelor. Trucul secret pe care trebuie să-l știți

De ce e bine să pui folie de aluminiu peste banane? La ce ajută trucul.
  • Publicat:
De ce pun gospodinele folie de aluminiu peste codițele bananelor. Trucul secret pe care trebuie să-l știți
De ce să pui folie de aluminiu peste banane. foto: freepik

Folia de aluminiu are numeroase întrebuințări în casă, iar una dintre ele se referă la aplicarea ei peste banane. Da, ați auzit bine! Acest truc este deja la modă, iar multe persoane se laudă cu efectele obținute de pe urma lui. 

De ce să pui folie de aluminiu peste banane

Bananele sunt fructele adorate de toată lumea. Pe lângă potasiu, bananele mai au și nenumărate minerale precum fosfor, acid folic, vitamina C și vitamina B6. Dacă nu știați, există un truc minune pentru banane. Să le păstrați în folie de aluminiu. Dar de ce?

Folia de aluminiu folosită pe codițele bananelor este un truc cunoscut de majoritatea gospodinelor pentru a încetini procesul de coacere a fructelor. Acest lucru se datorează faptului că bananele eliberează un gaz numit etilenă, care contribuie la coacerea lor.

Acest gaz este emis în special prin tulpini (codițele bananelor). Prin acoperirea acestor tulpini cu folie de aluminiu (sau folie de plastic), se reduce eliberarea de etilenă, ceea ce ajută la menținerea prospețimii bananelor pentru o perioadă mai lungă.

Acest truc este simplu și foarte eficient pentru cei care doresc să păstreze bananele proaspete mai mult timp, mai ales dacă nu intenționează să le consume imediat. Folia de aluminiu previne coacerea rapidă și poate ajuta la evitarea irosirii fructelor. Așadar, e numai bun de încercat acest truc!

Beneficiile consumului de banane

Bananele sunt printre cele mai populare fructe din lume, fiind bogate în potasiu, fosfor, vitaminele B, C și sunt pline de antioxidanți. Însă ce nu știu multe persoane este că și cojile acestora conțin aceiași nutrienți.

Consumul cojii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40% din greutatea unei banane se află în coaja sa.

Mai mult, coaja de banană oferă o doză mare de minerale și nutrienți care pot lupta împotriva cancerului. Biscuiții cu zahăr din cadrul studiului, care conțineau coji de banan, aveau mai multe fibre, dar și magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”