Cafeaua este băutura pe care mulți dintre noi o servim în fiecare dimineață, deoarece ne ajută să ne trezim și să avem o zi plină de energie în continuare. Această băutură populară se dovedește a fi o adevărată comoară pentru sănătate, în special atunci când este savurată în forma ei naturală, fără adaosuri de zahăr.
Un nou studiu realizat de Universitatea John Hopkins din Baltimore și publicat în revista „Nature Neuroscience” aduce la lumină beneficiile neașteptate ale consumului de cafea fără zahăr.
Astfel, s-a constatat că această băutură savurată cel mai adesea dimineața, neîndulcită, îmbunătățește conectivitatea neuronală în hipocamp, o regiune a creierului asociată cu memoria.
Pe lângă acest aspect, cafeaua fără zahăr se dovedește a fi și un aliat excelent în prevenirea blocajelor arteriale. Antioxidanții din compoziția cafelei nu doar că protejează organismul împotriva deteriorării celulare și a radicalilor liberi, dar contribuie și la prevenirea problemelor cardiovasculare.
Un alt beneficiu remarcabil al cafelei consumate fără zahăr este capacitatea sa de a preveni cariile dentare. Fiind o opțiune cu conținut redus de calorii și grăsimi, aceasta poate fi un real sprijin în lupta cu kilogramele nedorite.
CONCLUZIE
Acest studiu subliniază importanța consumului moderat, pentru a beneficia pe deplin de avantajele oferite de cafea, fără a compromite sănătatea în alte domenii.
Conform MedlinePlus, Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite, cofeina nu se acumulează în sânge și nici nu se va stoca în corp.
Mai mult, un studiu al Universității Miguel Hernández din Elche (UMH) din Spania concluzionează că consumul a mai mult de două căni de cafea pe zi reduce riscul de deces pe termen lung din cauza diferitelor boli, inclusiv cancer, cu 44%.
În comparație cu cel mai mic aport, a existat o reducere cu 9% a riscului de cancer în rândul celor care au băut cea mai mare cafea. Riscul de cancer a fost avansat cu 12% mai puțin, iar cel de boală mortal cu 16%.