Mai multă atenție este acordată designului unui pahar de cafea pentru takeaway decât ne dăm seama. De exemplu, s-ar putea să nu fi știut că plasarea guriței pentru băut opus cusăturii paharului de hârtie poate ajuta la prevenirea scurgerilor. Și, dacă sunteți ca mine, probabil nu aveți idee de ce există adesea o mică gaură (separată de deschiderea principală pentru băut) în capac. Se pare că găurica din capacul de plastic este o caracteristică de siguranță destul de inteligentă și face ca băutul din recipient să fie mai ușor.
Potrivit versiunii australiene a site-ului de mâncare și băuturi Delicious, totul are legătură cu aburul. Gaura mică ajută la eliberarea aburului, spun ei, deși nu îl răcește foarte mult. În schimb, previne acumularea de abur în recipient, care ar putea crește presiunea și, în final, provoca spargerea paharelor.
De asemenea, prezența unei alte găuri în afară de cea pentru băut permite cafelei să curgă lin atunci când sorbiți din pahar, altfel, nu ar exista un flux de aer constant în pahar.
Conform Delicious, acest detaliu de design adesea trecut cu vederea ajută, de asemenea, să mențină cafeaua acolo unde trebuie să fie (ideal, fie în gura dumneavoastră, fie în pahar). Funcționează din același motiv pentru care gaura creează o experiență mai plăcută de băut; fără un flux constant de aer, lichidul s-ar mișca în mod săltăreț și imprevizibil.
Capacele pentru cafea sunt adevărate minuni modeste ale epocii moderne, dar rareori ne oprim să le analizăm, să le admirăm sau măcar să ne întrebăm despre aceste capodopere umile.