Locul cu cei mai mulți germeni dintr-un restaurant. Și tu îl atingi de fiecare dată când ieși să mănânci

  • Publicat:
Locul cu cei mai mulți germeni dintr-un restaurant. Și tu îl atingi de fiecare dată când ieși să mănânci

Chiar dacă germenii sunt peste tot și majoritatea par inofensivi, aceștia ne pot îmbolnăvi, avertizează specialiștii.

Locul cel mai plin de bacterii și germeni dintr-un restaurant. Ce spune un microbiolog

Raj Punjabi și Noah Michelson, gazdele podcastului „Am I Doing It Wrong?” de la HuffPost – l-au rugat pe microbiologul Jason Tetro, să îi informeze cu privire la ceea ce ar putea reprezenta un real pericol pentru cei ce servesc masa in oras. Acest lucru se aplica chiar si in cazul celor mai luxoase restaurante.

În urmă cu câțiva ani, „mă plimbam prin diferite locuri din oraș și locurile cele mai pline de germeni, iar când intram în restaurante, era vorba întotdeauna de meniuri”, a spus Tetro.

„Meniurile în sine nu erau atât de murdare, ci cârpa pe care o foloseau pentru a le curăța”, a mai spus microbiologul.

De prea multe ori, meniurile sunt curățate folosind cârpe murdare, care răspândesc germenii de la un element la altul, sau produsele de curățare nu au timp să fie eficiente.

„Poți folosi un detergent, poți folosi un dezinfectant, și asta e grozav, nu-i așa? Dar dacă îl pulverizezi în cârpă, ei bine, tocmai ai dezinfectat cârpa și, da, poate că ai dezinfectat o mică zonă a cârpei, în timp ce restul este încă plină de germeni”, a explicat Tetro, autorul cărților „The Germ Files” și „The Germ Code”. „Ceea ce trebuie să faci cu adevărat este să iei acel dezinfectant și să îl pui pe meniul în sine și apoi să îl lași să se așeze.”

Specialistul recomandă spălarea atentă a mâinilor cu apă și săpun

Deoarece este greu de știut dacă un meniu a fost curățat optim, cel mai bun lucru pentru a rămâne cât mai ferit de germeni este să ne spălăm pe mâini sau să folosim dezinfectant pentru mâini după ce folosim un meniu sau, dacă există un cod QR al meniului pe masă, să îl folosim pe acela mai degrabă.

„Când ștergi un meniu, trebuie să te asiguri că există acel timp de contact și, desigur, [folosirea] unui șervețel dezinfectant timp de 30 de secunde este cea mai bună opțiune”, a spus Tetro. „Dacă nu faceți acest lucru în mod continuu după fiecare dată când cineva îl atinge, meniurile vor continua să fie cele mai pline de germeni dintr-un restaurant.”

Podcastul întreg, AICI:

Citește și: Cele mai murdare obiecte dintr-o camera de hotel. Telecomanda poate avea aceeaşi cantitate de bacterii precum un vas de toaletă

FOTO: Shutterstock | SURSA: HuffPost
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian