Restaurantul fals care vinde mâncare reîncălzită la suprapreț. Cât câștigă un antreprenor

Un antreprenor a stârnit controverse după ce a dezvăluit cât câștigă pe zi cu un „restaurant fals”, acolo unde vinde mâncare reîncălzită la microunde, la suprapreț.
  • Publicat:
Restaurantul fals care vinde mâncare reîncălzită la suprapreț. Cât câștigă un antreprenor

Un antreprenor a stârnit controverse după ce a dezvăluit că câștigă aproximativ 400 de dolari pe zi cu un restaurant „fals” pe o aplicație de livrare de mâncare. Bărbatul, care a ales să își păstreze anonimatul, a postat povestea sa pe Reddit, explicând cum reîncălzește mese la microunde și le vinde la prețuri mult mai mari decât valoarea reală a ingredientelor. Deși conceptul său a fost întâmpinat cu un amestec de admirație și indignare, el susține că nu încalcă nicio lege și operează cu toate documentele necesare.

Cum funcționează „restaurantul” cu microunde

Antreprenorul a explicat că a înregistrat o companie, a achiziționat cutii de mâncare gata preparate de pe Amazon și a creat câteva conturi de social media pentru a promova „restaurantul” său. Apoi, s-a înscris pe mai multe aplicații de livrare de mâncare și a început să vândă mese reîncălzite, adăugând uneori brânză sau alte ingrediente pentru a face preparatele să arate mai apetisant. „La unele mese adaug ceva pentru a le face să arate mai bine, cum ar fi brânză”, a mărturisit el.

Acest „restaurant” funcționează fără a avea o bucătărie comercială tradițională. Deși bărbatul nu este obligat să aibă o astfel de unitate, el precizează că există posibilitatea ca un inspector de igienă să vină în orice moment. „Voi trece fără probleme”, a declarat el, făcând referire la faptul că respectă toate normele necesare.

Reacțiile consumatorilor

Cineva care a descoperit această metodă a fost impresionat de ingeniozitatea antreprenorului.

„E cineva în zona mea care face asta, dar nici măcar nu gătește mâncarea. Nu vând decât junk food; chipsuri, sucuri, prăjituri, bomboane și înghețată. Sună genial dacă mă întrebați pe mine”, a comentat un utilizator pe Reddit. Alții au apreciat ușurința conceptului, adăugând că este o soluție convenabilă pentru cineva care nu vrea să gătească acasă.

Totuși, mulți utilizatori au avut o părere mai puțin favorabilă. Unii au considerat că acest model de afacere este imoral și că nu inspiră încredere în siguranța alimentelor.

„Un imbecil îți pune cina la microunde cu mâna în pantaloni în timp ce râde despre cât de deștept este. Chiar acesta este tipul căruia vrei să îi dai bani și să ai încredere în siguranța alimentară?”, a spus un utilizator dezgustat.

Alți oameni au dezvăluit că au întâlnit practici similare chiar și în restaurantele fizice.

„Am lucrat în atâtea bucătării unde lucruri precum lasagna sau moussaka sunt încălzite pentru a fi servite de pe o placă congelată”, a povestit o femeie.

Sfaturi pentru cei care vor să înceapă o astfel de afacere

Antreprenorul a oferit și câteva sfaturi celor care ar dori să urmeze aceeași cale. El recomandă să se încerce toate produsele înainte de a le vinde și să se aleagă cele mai bune mărci de mâncare preambalată, astfel încât gustul să fie cât mai apropiat de cel al unui preparat proaspăt gătit. De asemenea, el subliniază că rambursările sunt ușor de gestionat, având în vedere că nu există angajați, chirie sau echipamente de cumpărat.

Până acum, el susține că doar două persoane s-au plâns de gustul mâncării, iar rambursările oferite au fost suficient pentru a menține afacerea în continuare profitabilă.

Sursă foto – BGStock72 / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult