Secretul longevității unei femei ajunsă la 112 ani: „Când ești căsătorit ai multe probleme…”

Louise Jean Signore, una dintre cele mai longevive persoane din lume, a sărbătorit recent 112 ani de viață. Ea a dezvăluit care sunt secretele longevității sale.
  • Publicat:
Secretul longevității unei femei ajunsă la 112 ani:

Louise Jean Signore, una dintre cele mai longevive persoane din lume și a doua ca vârstă din New York, a sărbătorit recent 112 ani de viață. Ea a dezvăluit câteva din secretele longevității sale.

Secretul longevității

Născută pe 31 iulie 1912, în Harlem, Louise Signore a supraviețuit fraților săi mai tineri. Acum doi ani, ea a intrat în clubul exclusivist al „supercentenarilor”, persoane care trăiesc peste 110 ani.

Unul dintre cele mai surprinzătoare sfaturi ale sale pentru o viață lungă este faptul că nu s-a căsătorit niciodată.

„De aceea trăiesc. De aceea mă simt bine, pentru că nu m-am căsătorit… fără căsătorie, fără copii. Prefer să fiu pe cont propriu. Când ești căsătorit ai multe probleme”, a declarat Louise, contrazicând astfel opinia comună că legăturile strânse cu familia ar fi cheia unei vieți lungi.

În mod interesant, și alte persoane de vârsta sa, precum britanica Joyce Preston, care a împlinit 100 de ani, împărtășesc aceeași credință.

Sfaturi pentru o viață lungă

Pe lângă viața independentă, Louise a rămas activă pe tot parcursul vieții sale, un alt factor pe care îl consideră esențial pentru longevitatea sa. Fără să bea sau să fumeze, a avut întotdeauna o rutină strictă, dedicându-se activităților fizice. A înotat, a mers pe bicicletă și a dansat cât de des a putut. Chiar și acum, deși mobilitatea i s-a redus, continuă să facă mișcare, plimbându-se pe holurile casei atunci când nu poate ieși afară.

Un alt secret al longevității sale este dieta sănătoasă, bazată pe mâncare italiană tradițională.

„Am fost crescută cu mâncare foarte bună”, a mărturisit Louise pentru New York Post în 2019. Ea a explicat că a mâncat salată, fructe și legume în fiecare seară, iar vinul a fost mereu prezent pe masa sa. De asemenea, a consumat prăjituri și sucuri doar duminica. Chiar și la vârsta de 112 ani, continuă să se bucure de preparate simple și sănătoase, cum ar fi cele cu sos de roșii, usturoi și ulei de măsline, elemente esențiale ale dietei mediteraneene, considerată cea mai sănătoasă din lume pentru al șaptelea an consecutiv.

Sursă – Businessinsider.com

Sursă foto – NatalieZera / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”