Un turist american, surprins de ce a putut să găsească într-un oraș din România: „Nimeni nu le fură!”

Un turist american a fost surprins de tot ce a găsit în România, iar motivele sale ne pot da de gândit.
  • Publicat:
Un turist american, surprins de ce a putut să găsească într-un oraș din România:

Un turist american aflat în vizită la Timișoara a rămas uimit de realitatea din România și a decis să împărtășească experiența sa cu conaționalii săi.

Un american, surprins de ce a văzut în România

Vizitând orașul, acesta a fost impresionat de siguranța și calmul care definesc viața de zi cu zi într-un oraș românesc, o realitate diferită față de ce cunoaște el din Statele Unite.

Într-un clip video postat pe platforma X (fostul Twitter), turistul, care se descrie ca având o mentalitate tipică unui locuitor din New York, a evidențiat câteva aspecte care i-au atras atenția:

„Sunt în centrul Timișoarei, într-un oraș obișnuit din România. Priviți, localurile își lasă mesele și scaunele afară peste noapte și nimeni nu le fură!” a exclamat el, vizibil uimit.

„Dacă asta s-ar întâmpla în Statele Unite, nu le-ai mai vedea niciodată fără să fie legate cu lanțuri masive!”.

Un alt detaliu care l-a surprins a fost existența unui „McDonald’s drive-thru” pentru pietoni, unde poți comanda direct la geam, fără să ai nevoie de mașină. Dar ceea ce l-a șocat cel mai mult a fost prezența unui pian amplasat în spațiul public.

„E un pian adevărat, nu e asigurat cu nimic și nimeni nu-l fură! În New York, ar fi dispărut în primele minute dacă ar fi rămas nesupravegheat”, a continuat el.

Siguranța în SUA

Clipul, intitulat sugestiv „Bro learning US is actually just a 3rd world country playing dress up” („Frate, am învățat că SUA sunt doar o țară din lumea a treia, disimulată”), a stârnit reacții numeroase din partea internauților americani. Mulți au apreciat siguranța vieții din România, subliniind contrastul cu situația din anumite cartiere din orașele americane, unde furturile și infracționalitatea sunt probleme reale.

Aceste observații au alimentat o dezbatere publică amplă în SUA, reflectată chiar și în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, unde siguranța și ordinea publică sunt teme centrale abordate de candidații Donald Trump și Kamala Harris. Pentru mulți americani, relatările acestui turist oferă o perspectivă neașteptată asupra unei țări pe care puțini o cunosc și pe care acum sunt îndemnați să o descopere.

Sursă foto: Captură x.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”