Destinații turistice pentru minte, trup și suflet în România? Da, există! Uneori ne trebuie atât de puțin să ne regăsim și acel puțin poate fi atât de aproape, chiar în România! Acum, mai mult decât oricând, ne dorim clipe de răgaz, să oprim timpul în loc, să exploră și să călătorim. Timpul pentru suflet nu e prea mult niciodată, așa că ajungem să-l căutăm neîncetat.
Te invit într-o călătorie de suflet prin România. Facem 3 popasuri în locuri ce ne pot schimba perspective, ce ne pot transforma și bucura deopotrivă. O călătorie virtuală, fără bagaje, doar cu zâmbete la purtător și cu o dorință mare de explorare! Vino tu, așa cum ești!
De satul Breb din Maramureș ai auzit sigur. Și nu degeaba. A fost numit unul dintre cele mai frumoase sate românești, și pe bună dreptate. Îți încântă sufletul până și o simplă pală de vânt, verdele ierbii parcă are o altă culoare aici, iar oamenii, frumoși din cale-afară.
Vezi această postare pe Instagram
Tărâm de poveste ? #brebmaramures #maramurescounty #contryside #romaniafrumoasa
Te primesc cu căldură, cu zâmbet pe chip, cu brațele deschise. Nu mai spun de autenticitatea locului, de liniștea satului și de tradițiile care se încăpățânează să fie păstrate, să se lupte cu trecerea timpului și cu modernitatea.
Dă puțin vremurile înapoi și fii parte din povestea satului Breb, unde o să regăsești fericirea de a fi copil, de a te bucura de o viață simplă și, de ce nu, de a te lăsa îndrumat de oamenii satului într-ale meșteritului – dulgherit, drănițit, țesut sau tâmplărit –, parte dintr-o deconectare pe care uneori, la oraș, o căutăm cu nesaț.
Stai măcar 2 zile aici, să respiri aerul satului maramureșean autentic la pas, cu căruța sau cu o bicicletă. Uită de mașină!
Să participi la întâlnirea unei mări cu un fluviu poate fi o experiență fabuloasă. Calmul oamenilor, bogăția vegetației, abundența de păsări, culorile apei și felul în care asfințitul arată sau spectacolul pe care o lună plină care iese din mare îl produce, toate invită în Deltă.
Mai e un argument, deloc banal, legat de energia acestui loc, unul care parcă nu poate fi cunoscut total de om, care pare imposibil de explorat în întregime și nu se lasă descoperit ușor.
Vezi această postare pe Instagram
Dunărea pare că te conduce spre deschiderea mării, dar până acolo te „fură” culorile cerului, cu trestii care-ți fac cu mâna și păsări care te urmăresc până te pierzi prin gândurile tale și canalele Dunării.
Vezi această postare pe Instagram
O astfel de incursiune printre ape și pământuri merită cinci zile din viața ta și e foarte asemănătoare cu căutarea spirituală a omului.
Nu, nu e un tărâm al vârcolacilor, ci locul în care oriunde te întorci ai vrea să fie acasă. Satele pitorești, munții și apele, verdele nesfârșit, calmul și pacea oamenilor sunt deja marca Transilvaniei.
Timp de patru-cinci zile, fie că explorezi această zonă pe bicicletă sau cu rucsacul prin munți, fă în așa fel încât musai să te pierzi pe dealurile din Poiana Călineasa, să te amesteci printre localnicii din Cund și să te bucuri că un prinț al lumii mari și-a făcut casă la Viscri.
Vezi această postare pe Instagram