Munca de părinte este destul de solicitantă, iar unele atribuții ar putea deveni greu de gestionat. Este normal să îți pierzi răbdarea din când în când sau să greșești în anumite situații față de copilul tău, dar cu toate acestea, ar trebui să încerci să renunți la a-i mai spune copilului anumite lucruri care ar putea să-l rănească.
Descoperă care sunt cele 10 lucruri pe care ar trebui să le eviți în educația copilului tău, astfel încât să nu-l dezamăgești sau rănești.
Când părintele sau persoana care are grijă de un copil insistă cu această întrebare, copilul va interioriza acest lucru și va crede că ceva este greșit la el. Acesta se va întreba, la rândul său, ce este în neregulă cu el și nu va putea găsi răspunsul.
Spunându-i în mod repetat copilului tău că este prea sensibil, acesta va ajunge să creadă că sensibilitatea este o greșeală. Cel mai probabil, copilul va crede că nu poate să-și exprime sentimentele din cauză că acest lucru este total greșit. În final, acest lucru ar putea fi dăunător, deoarece copilul va crede că într-adevăr ceva nu este în regulă cu el.
Spune asta prea mult și riști ca micuțul tău să facă acest lucru în mod permanent.
Nu te aștepta ca micuțul tău să se comporte precum un adult. Chiar dacă se comport prea copilăresc, poate că există un motiv. Copiii pot reveni la vechile modele de comportament atunci când sunt anxioși, nervoși sau speriați.
Slujba numărul unu a unui părinte este să rămână calm, indiferent de ce se întâmplă. Doar așa copilul învață felul în care ar trebui să se comporte la rândul său.
Copiii nu sunt responsabili pentru sentimentele tale, inclusiv pentru dezamăgirea ta. A le spune acest lucru nu va face decât să le intensifice sentimentele negative și de vinovăție.
Poți strica orice felicitare sau încurajare dacă folosești acest „dar”. Sigur, ar trebui să îți încurajezi copilul să devină, pe zi ce trece, din ce în ce mai bun, dar poți aștepta altă zi pentru a face acest lucru. Lasă-l să se bucure de victorie.
Copiii au nevoie de limite și le poți impune spunând „nu” când e cazul.
Copiii nu au nevoie să cunoască detaliile problemelor financiare ale părinților lor. Acest lucru îi va face doar să se simtă anxioși.
Acest lucru va avea rareori efectul dorit: copilul nu va veni cu tine. În schimb, îl va face să se simtă mai puțin în siguranță și îi va da impresia că nu-ți pasă de el. Să te simți abandonat nu este un lucru plăcut.
Surse: msn.com, bestlifeonline.com