Este foarte puțin probabil să-ți fi făcut vreodată griji în legătură cu anumite obiecte de uz casnic prezente în casa ta care ar putea avea efecte negative asupra sănătății tale sau a celorlalți membri din gospodărie.
Multe articole de uz casnic ar putea reprezenta o amenințare pentru sănătatea ta și a familiei tale. În cele mai multe cazuri, există alternative pe piață, așa că pentru a-ți menține sănătatea sub control și pentru a-ți proteja familia, ia în considerare evitarea următoarelor 6 obiecte.
Înălbitorul poate irita grav gâtul și plămânii. Cercetările arată că poate provoca chiar astm la persoanele care nu au experimentat niciodată această afecțiune. În cazul în care ești nevoit să utilizezi înălbitor este recomandat să folosești o cantitate foarte mică. Există, de asemenea, multe produse de curățare pe piață cu mai puține chimicale, ceea ce înseamnă că poți renunța rapid și fără probleme la acest produs dăunător sănătății tale și a celorlalți membri din familie.
Aceste două articole de uz casnic au fost grupate pentru că în ambele cazuri apar plastifianții în compoziție. Plastifianții se găsesc într-o gamă largă de articole, de la lumânări standard de ceară la cele parfumate și produse cosmetice. Studiile sugerează că plastifianții pot cauza astm sau tulburări din spectrul autismului. Concluzia este că acestea ar trebui pe cât posibil evitate. Femeile însărcinate și copiii sunt cei mai vulnerabili la efectele dăunătoare ale plastifianților.
Acest lucru poate părea de necrezut, dar în casele în care există afecțiuni respiratorii cum ar fi astmul, covoarele chiar ar trebui să dispară. Covoarele captează o cantitate imensă de praf în comparație cu podelele din lemn sau alte suprafețe. În casele prăfuite există riscuri mult mai mari ca să apară astmul.
Cu greu putem trăi fără el în lunile calde din an, dar dacă acesta nu este întreținut în mod regulat, unitățile de aer condiționat pot deveni capcane mortale. Dacă aparatul de aer condiționat prezintă o scurgere, atunci aceasta ar putea provoca otrăvire cu agent frigorific. Otrăvirea cu refrigerant poate provoca palpitații și convulsii și poate fi fatală. Unitățile de aer condiționat sunt, de asemenea, un teren de reproducere pentru mucegai, așa că este de neevitat să-ți cureți aerul condiționat dacă nu dorești să renunți cu totul la el.
Orice detergent sau săpun antibacterian care conține triclosan trebuie tratat cu precauție. Triclosanul are proprietăți antibacteriene agresive și puternice, dar odată ajuns în contact cu apa, poate provoaca daune reale. Poate fi cancerigen și unele cercetări sugerează că ar putea dăuna sistemului endocrin uman.
Biberoanele de plastic din policarbonat sunt cele mai comune de pe piață și pot prezenta un risc pentru copiii mici, afectând dezvoltarea și creșterea acestora. Sticlele din policarbonat sunt fabricate folosind un compus chimic numit bisfenol-A sau BPA și are o structură similară cu hormonul natural estrogen. Prin urmare, BPA este un perturbator hormonal și poate interfera cu hormonii naturali, făcându-l potențial periculos pentru copiii mici.
Surse: msn.com, realsoycandles.com, bestlifeonline.com