8 utilizări ale uleiului de măsline la care nu te-ai fi gândit

  • Publicat:
8 utilizări ale uleiului de măsline la care nu te-ai fi gândit

Uleiul de măsline își croiește încet drumul în circuitul culinar diversificat, datorită beneficiilor sale distinctive pentru sănătate. Este unul dintre cele mai iubite uleiuri în anumite părți ale lumii. De la regiunea mediteraneană până la cele mai îndepărtate colțuri ale Europei și Americii de Nord, uleiul de măsline a dominat bucătăria și chiar a cucerit lumea cosmeticelor.

Până acum, probabil că și tu ai folosit acea sticlă de ulei de măsline pentru a face un dressing delicios pentru salată sau pentru a stropi legumele și puiul la cuptor. Poate chiar ai inclus cel mai bun ulei de măsline în rutina ta de înfrumusețare.

Dar știai că același ulei poate fi folosit în numeroase alte feluri? Iată câteva moduri neobișnuite în care acest tip de ulei poate fi folosit pentru a-ți îmbunătăți și ușura viața.

Protecția urechilor

Abia după ce ceara din urechi se acumulează îți dai seama de importanța unor urechi sănătoase și curate. Este extrem de enervant să te confrunți cu probleme de auz din această cauză.

Folosirea uleiului de măsline ca remediu pentru infecțiile urechii este cu siguranță ceva ce ar trebui să înveți de la greci! Acest leac vechi funcționează minunat pentru a ameliora durerile de urechi și infecțiile, datorită proprietăților sale antibacteriene.

Pune câteva picături de ulei curat în ambele urechi în mod regulat, iar pentru urechea înotătorului, câteva picături de ulei în ambele urechi înainte de a sări în piscină pentru vor preveni infecțiile și iritațiile.

Protejează bebelușul de iritațiile cauzate de scutec

Uleiul de măsline poate servi ca hidratant și protejează, de asemenea, împotriva inflamațiilor și infecțiilor bacteriene. Este un remediu complet natural pentru iritațiile de la scutec și este absolut sigur pentru bebelușul tău.

Unguentul este ușor de preparat: adaugă o linguriță de ulei la două lingurițe de apă. Aplică această cremă pe iritațiile pielii bebelușului și las-o să se usuce complet.

Diminuează vergeturile

Trăim într-o lume în care vergeturile sunt considerate naturale – toată lumea le dezvoltă la un moment dat și nu este nimic de care să te rușinezi.

Totuși, pentru cei care doresc să scape de cicatrici, uleiurile și cremele scumpe împotriva vergeturilor pot ajunge să fie o pierdere de bani și timp.

Pentru rezultate mai bune, poți aplica în schimb ulei de măsline în mod regulat pe zonele afectate de vergeturi. Prezența vitaminei E și a antioxidanților ajută pielea să se vindece mai rapid.

Substitut perfect pentru crema de ras

Poate că ai observat că uneori crema ta de ras nu îți oferă netezimea pe care o promite. Poți pur și simplu să înlocuiești crema de ras scumpă cu ulei de măsline pentru că  acesta face suprafața pielii netedă, permițând lamelor de ras să alunece cu ușurință, transformând acest aliment de bază din bucătăria mediteraneană într-una dintre cele mai bune alternative pentru crema de ras.

Pe lângă faptul că este natural, acest tip de ulei este cunoscut pentru caracteristicile sale hidratante care protejează bariera pielii. Astfel, pielea ta va deveni moale și catifelată cu fiecare ras.

În plus, în timp ce spuma din cremele de ras poate ascunde adesea firele de păr, uleiul este un lichid transparent care te va ajuta să vezi chiar și cele mai mici fire de păr, permițându-ți un finisaj curat.

Folosește-l pentru a lustrui mobila

Mobila ta din lemn poate că și-a pierdut strălucirea cu timpul. Poți să-i redai luciul  preparând un tratament de mobilă făcut acasă, care este mult mai bun decât cele din comerț.

Doar adaugă două părți de ulei de măsline la o parte de suc de lămâie. Pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator curată. Agită bine și pulverizează pe acele părți ale mobilei care au nevoie de strălucire.

Lasă-l să acționeze timp de aproximativ două minute, apoi șterge cu o cârpă sau un prosop. Vei observa că mobila ta arată ca nouă.

Adaugă ulei de măsline în apă atunci când faci baie

Este ciudat să te gândești că îmbăierea în ulei de măsline era considerată un lux suprem în Grecia și Roma antică. Dar, la urma urmei, a făcut minuni pentru pielea lor!

Și tu poți retrăi acest răsfăț plăcut al unui truc tradițional de frumusețe mediteraneană, adăugând puțin ulei de măsline în apa de la următoarea ta baie.

Adaugă pur și simplu patru-cinci linguri de ulei de măsline extravirgin în cadă pentru o experiență de baie revigorantă.

Dar înainte de a include uleiul de măsline în regimul tău obișnuit de frumusețe, fă un test pe o mică porțiune de piele pentru a vedea dacă nu cumva ai reacții adverse.

Remediu pentru durerea de gât

Uleiul de măsline este un fel de magie pentru durerile de gât. Amestecă ulei de măsline cu uleiuri esențiale precum eucalipt, rozmarin sau lavandă și masează-l pe gât. Masează încet și delicat și lasă uleiul antiinflamator să pătrundă pentru a elimina durerea. Masajul blând stimulează circulația și sistemul de drenaj limfatic.

Te ajută să scapi de păduchi

Uleiul de măsline poate fi cea mai eficientă și naturală alternativă pentru a scăpa de păduchi.

Aplică uleiul de măsline uniform pe scalp și răspândește-l prin păr. Acoperă-ți părul cu folie de plastic sau cu o bonetă de duș. Pune un prosop deasupra și lasă tratamentul să acționeze peste noapte.

Dimineața pieptănă-ți părul cu un pieptene metalic și îndepărtează cât mai multe ouă de păduchi sau nimfe. Spală-ți părul temeinic. Continuă tratamentul timp de mai multe nopți până când toate nimfele sunt eliminate.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă pui un strop de ulei de măsline în cafeaua de dimineață? Ritualul acesta îți va schimba viața

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”