Când spunem „carnivor”, ne referim atât la persoanele care consumă cantități optime de proteine animale în dietă, dar și la cele care adoră carnea în cantități mai mari.
Cei care consumă carne cu moderație se bucură de toate beneficiile: proteine de calitate, necesare funcționării sistemului imunitar și a întregului organism, aport de vitamina B (din carnea roșie), dar și de alți nutrienți din carne.
Un carnivor înfocat va avea grijă să nu rateze carnea de la nicio masă și va avea tendința să exagereze în ceea ce privește cantitățile. Însă dincolo de beneficiile consmului de carne, un aport în exces poate echivala cu colesterol crescut, ateroscleroza, constipație și multe alte riscuri pentru sănătate.
Există multe persoane care, din diverse rațiuni, renunță complet la carne perioade lungi de timp. Mai mult, încearcă să consume hrană exlusiv vegetală, eliminând complet din dietă și celelalte surse de proteine animale, adică ouăle și lactatatele.
Nu orice vegetarian are o stare de sănătate afectată de lipsa proteinei animale, așa cum nu orice carnivor riscă probleme de sănătate. Fiecare organism este diferit, tocmai de aceea, ese bine ca orice restricție alimentară pe termen lung să fie evaluată de un medic.
Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, discută pe larg despre cele două alegeri alimentare, carnivor vs vegetarian, trecând în revistă câteva dintre riscurile si beneficiile fiecărui regim.