Bunica – cel mai bun profesor pentru gătit. De ce să gătești alături de bunica ta

Cine nu are bunică să-și cumpere. Lecțiile de viață, dar și de gătit de la bunica sunt de neprețuit.
  • Publicat:
Bunica – cel mai bun profesor pentru gătit. De ce să gătești alături de bunica ta
Cel mai bun profesor de gătit - bunica: foto: Shutterstock

Unele dintre cele mai puternice amintiri pe care le avem sunt cu siguranță cele legate de mâncare. Și mai ales de mâncărurile din copilărie. Să ridice mână sus cine a mâncat cele mai bune mâncăruri până acum de la bunica lui! Cum majoritatea mâinilor sunt ridicate în aer, căci bunicile din România sunt printre cele mai bune și blânde făpturi lume, iată de ce să o întrebi pe bunica ta sau pe bunicele tale dacă ești atât de norocos, sfaturi despre mâncare și rețete.

Orice bunică se bucură nespus de mult atunci când nepoții sau chiar strănepoții gătesc. Mai ales dacă aceștia locuiesc deja pe alte meleaguri. Păstrarea rețetelor și a moștenirii culturale românești este vitală pentru următoarele generații. Iar bunicele tocmai asta știu să facă mai bine: să țină familiile unite. Chiar dacă la distanțe de mii de kilometrii unii de alții.

Bunicele au experiență de gătit de cel puțin 40, 50 ani

Cereți-i bunicei sfaturi atunci când vreți să învățați noi rețete. Sau să replicați gusturile și aromele unor preparate din copilărie. Rețetele de familie au și o valoare sentimentală. Cereți bunicilor și detalii despre cum au învățat să gătească acel preparat. Despre ce greșeli au făcut în experiența lor îndelungată de bucătar. Ce trucuri folosesc pentru a avea success în prepararea unor anumite preparate.

Cozonacii de la bunica – ce trucuri folosește

Întrebați bunicele cum reușeau de exemplu să facă prăjituri pufoase pe vremea în care nu aveau mixer electric. Sau ce trucuri folosesc pentru a avea cozonaci pufoși. Sau cum să obții cea mai bună pască.

Bunicele nu risipesc mâncare și gătesc sezonal

Tot de la ele se poate învăța și cum să nu rispiști mâncare. Și cum să valorifici toate  părțile din legume, fructe atunci când gătiți. De asemenea, tehnici de conversare a alimentelor – foarte interesant de aflat de la bunice. Chiar dacă de ce ceva timp este la modă să mănânci sezonal, bunicii noștri au făcut asta mereu. Și știu cele mai gustoase rețete cu puține ingrediente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult