Carnea artificială, interzisă în România | Parlamentarii au decis că nu va mai putea fi cormercializată la noi

  • Publicat:
Carnea artificială, interzisă în România | Parlamentarii au decis că nu va mai putea fi cormercializată la noi
Sursa foto: shutterstock

Un aliment controversat a fost interzis în România. Senatorii din comisia de agricultură au modificat o lege prin care interzic carnea artificială în România.

Senatul a decis! Carnea creată în laborator, complet interzisă în România

”În România încă mai creștem porci în bătătură și mâncăm cârnați”, au spus aceștia, potrivit știrileprotv.ro.

Legea a fost propusă de senatorii din comisia de agricultură. Potrivit acesteia, vânzarea cărnii artificiale sau a produselor din carne artificială pe teritoriul țării noastre ar putea fi complet interzisă.

”Suntem hărăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, consumă cârnați”, a explicat George Scarlat, președintele comisiei din agricultură din Senat.

Obligația de a afișa pe etichetă țara de proveniență a cărnii

Legea are însă și alte prevederi. De pildă, pentru produsele din raft, fie carne brută, fie mezeluri, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Aleșii susțin că multe magazine păcălesc oamenii cu afișe „produs în România”, iar produsele nici măcar nu sunt 100% carne.

Parlamentarii au mers și mai departe și au propus ca și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-foodurilor să scrie de unde provine carnea pe care o folosesc.

Pentru cei care nu vor respecta regulile, amenzile pleacă de la 20.000 de lei. Dar până să fie aplicată, această lege trebuie să primească și votul în plenul celor două camere, notează știrileprotv.ro.

Astfel, proiectul stabileşte că „produs românesc din carne” înseamnă „carnea şi produsele din carne rezultate din carcasele provenite 100% din fermele din România” şi este complet interzisă folosirea acestei sintagme, dacă nu sunt îndeplinite condiţiile.

Citeşte şi: Medicamentele expirate vor putea fi predate spitalelor | Noi reguli vor intra în vigoare în 2024

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian