Ce e aia biblioteca? :-)

Tinerii abandoneaza lectura si jocul in aer liber in favoarea petrecerii a circa 6 ore pe zi in fata ecranului de televizor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce e aia biblioteca? :-)
no title

Copiii abandoneaza cartile in favoarea tehnologiilor de ultima generatie care le transforma camerele in adevarate centre multimedia, este concluzia unui studiu rea­lizat in Marea Britanie.

Tinerii abandoneaza lectura si jocul in aer liber in favoarea petrecerii a circa 6 ore pe zi in fata ecranului de televizor, calculatorului, consolei de jocuri,dispozitivelor MP3 sau telefoa­ne­lor mobile.

Aceasta tendinta observata a tras un semnal de alarma potrivit caruia noua generatie va avea de luptat pentru a concura in lumea adultilor pentru ca este lipsita de cultura literara si capacitatea de a scrie.

Studiul, realizat pe un esantion de 1.800 de copii cu varste de 5-16 ani, a stabilit ca acestia petrec in medie 2,7 ore pe zi uitandu-se la emisiuni TV, 1,5 ore navigand pe Internet si 1,3 ore jucand diverse jocuri pe console video. Ei aloca numai jumatate de ora lecturii.

Copiii, celularele si traficul

Un triunghi periculos potrivit unei cerce­tari din State. Copiii care folosesc telefoa­nele mobile in timp ce traverseaza verifica ambele sensuri de mers cu 20% mai rar, isi acorda mai putin timp pentru a traversa si sunt cu 43% mai predispusi riscului de a fi loviti de o masina.

Cercetatorii s-au declarat cu atat mai ingrijorati de re­zul­tatele acestui studiu, cu cat cifrele furni­zate de industria de profil sustin ca 54% dintre copiii americani cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani vor dispune de un telefon mobil pana la sfarsitul lui 2009.

Amintiri stresante din copilarie

Persoanele care au fost supuse la stres in copilarie dezvolta, ulterior, probleme de sanatate a descoperit un studiu al Universitatii din Wisconsin. Astfel, copiii care isi petrec primii ani din viata in orfelinate iar apoi sunt adoptati, chiar de familii iubitoare si crescand inconjurati de afectiune, sunt predispusi la a dezvolta probleme ale sistemului imunitar.

Chiar si sanatatea copiilor adoptati inainte de vârsta de 3 ani si care si-au petrecut mai bine de 10 ani cu familiile adoptive a fost afectata, in aceeasi masura ca si cea a tinerilor care au crescut in medii abuzive.

Citeste si Sexul la TV si adolescentii
                  Recomandarile noastre

  

Foto: HEPTA
 

Urmărește CSID.ro pe Google News