Cel mai bun prieten al copilului

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cel mai bun prieten al copilului
Cel mai bun prieten al copilului

Copiii mici care au un câine acasa prezinta mai putine riscuri de a dezvolta alergii respiratorii, ne asigura un studiu german. De multi ani, cercetatorii dezbat beneficiile detinerii unui animal domestic cu blana (câine sau pisica) in ceea ce priveste protejarea copiilor mici impotriva alergiilor, fara ca studiile realizate pâna in prezent sa fi adus un raspuns definitiv.

Cercetatorii din München au monitorizat, de la nastere, timp de 6 ani, 9.000 de copii. Expertii au descoperit ca detinerea unui câine in primii ani ai copilariei nu este asociata cu „o sensibilizare specifica la parul de câine”.

In schimb, „prezenta unui câine acasa este clar asociata cu un nivel semnificativ mai scazut de sensibilizare la polen si alergenii inhalati”. 

Feriti-va copiii de colorantii artificiali!

Sunt la fel de nocivi pentru cei mici ca benzina cu plumb, au descoperit cercetatorii din Marea Britanie. Imediat, autoritatile din aceasta tara au luat in calcul eliminarea colorantilor artificiali din sute de produse.

Aditivii, care se gasesc in foarte multe dulciuri si bauturi non-alcoolice, au fost asociati cu probleme de comportament. Insa o echipa de cercetatori de la Universitatea din Southampton sugereaza ca 7 coloranti, printre care  se numara tartrazina, azorubina si galben auriu, pot afecta coeficientul de inteligenta al copiilor cu pâna la 5 puncte.

Primul venit, primul pedepsit

Primul nascut al familiei este, de obicei, pedepsit mai frecvent si mai sever decât fratii sai mai mici, pentru ca parintii se straduiesc sa-si impuna autoritatea, au constatat cercetatorii americani. Primii nascuti prezinta mai multe probabilitati de a primi pedepse financiare, precum privarea de bani de buzunar, potrivit specialistilor de la Universitatea din Maryland.

Totusi, dupa ce apar copiii mai mici, acestia sunt lasati din ce in ce mai frecvent sa scape nepedepsiti, pentru ca parintii se simt obositi din cauza acestei asa-zise „iubiri dure”. Studiul indica faptul ca al doilea, al treilea sau al patrulea copil nascut in familie prezinta o mai mare probabilitate de a „deraia” dupa ce creste.

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Pregatita sa devii mama?
Pregatita sa devii mama?