Copiii din familii bogate se exprima mai usor

Copiii care provin din familii cu studii superioare si cu venituri mari fac progrese mult mai mari fata de cei care provin din familii modeste
  • Publicat:
  • Actualizat:
Copiii din familii bogate se exprima mai usor
Copiii bogati se exprima mai usor

Venitul familiei influenteaza capacitatea de exprimare a copiilor – cei din familii mai instarite pot transmite mai multe sen­suri prin limbaj gestual si dezvolta un voca­bular mai bogat fata de cei din fa­miliile cu venituri modeste, arata un studiu ame­ri­can.

Specialistii au studiat 50 de familii, diferite ca statut social. Apoi au tras concluzia: copiii cu varsta medie de un an si 2 luni care proveneau din familii cu studii superioare si cu venituri mari puteau transmite prin gesturi, 24 de sensuri, in timp ce micutii din familii cu venituri modeste transmiteau 13 intelesuri.

Nefericitii de azi, bolnavii de maine

Copiii nefericiti prezinta mai multe riscuri de a suferi, la maturitate, de probleme de sa­natate permanente sau chiar de han­di­ca­puri severe, reiese dintr-un studiu bri­ta­nic publicat in British Journal of Psychiatry.

Peste 7.100 de copii au participat la cercetare intre anii 1950 si 1955. Invatatorii si profesorii copiilor au fost rugati sa le descrie temperamentul. Acei copii care au fost descrisi de invatatorii lor drept „tristi” sau „nefericiti” au prezentat de 5 ori mai multe probabilitati de a deveni someri si bolnavi, in viata adulta.

Un sfert dintre copiii descrisi de profesori drept „tristi, nefericiti, plangaciosi sau suparati” au suferit, la maturitate, de boli cronice sau de handicapuri. Un sfert dintre copiii care se plangeau de migrene sau alte tulburari medicale au suferit de diverse boli si la maturitate.

1 punct si pentru jocurile video

Jocurile video ar putea fi benefice pentru copii, pentru ca le incurajeaza creativitatea si capacitatea de cooperare, conform unui raport al Uniunii Euro­pe­ne.

In concluziile studiului, care ar putea fi surprinzatoare pentru parinti, Comitetul arata ca exista o serie de beneficii si ca nu exista o legatura clara intre jocurile video si comporta­men­tul violent al copiilor.

De asemenea, raportul no­teaza ca nu toate jocurile video sunt po­tri­vite pentru copii, dar a adaugat ca si car­tile sau filmele se afla in aceeasi situatie.

Citeste si Unde da mama creste… riscul problemelor sexuale
                Impreuna invingem autismul

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Copilul meu e agitat
Copilul meu e agitat