Copiii învață părinții să fie mai eficienți. Iată cum

Mulți părinți au schimbat aria de lucru pentru că și interesele s-au schimbat și preferă să fie mai mult timp alături de copiii lor.
  • Publicat:
Copiii învață părinții să fie mai eficienți. Iată cum
Aduții devin mai responsabili dacă devin părinți? Foto: Shutterstock

Se spune că nu doar copiii învață de la părinți ci mai ales părinții învață de la copii. Perfect adevărat! Copiii sunt cei care ”deschid ochii” adulților în moduri total diferite și diverse decât și-ar fi putut închipui vreodată.

Lăsați copiii să vă fie profesori și deveniți o variantă din ce în ce mai bună a voastră în lumina călăuzitoare a inocenței dar și nevoilor lor. Așadar, mulți adulți încep să se apropie cât mai mult de ceea ce înseamnă stil de viață echilibrat când au copii. Dorm înainte de ora 22.00, încep să gătească, sunt atenți la cum gătesc, fac mișcare, socializează, petrec timp în natură.

Și evident, atenția la resurse și managementul lor crește. Vorbim despre toate felurile de resurse. Începând cu resursele financiare și terminând cu resursa cea mai importantă în opinia unora: timpul.

Niciodată nu este prea târziu pentru a învăța

Dacă până la momentul în care ați devenit părinți vă descurcați de la un salariu la altul, presiunea se modifică. Dar pot apărea și soluții pentru a munci mai eficient

Înveți să fii mai atent cu resursele de mâncare. În primul rând, gătitul acasă este cea mai economică variantă de a te hrăni. Și cea mai sănătoasă. În plus, și părinții au motivația de a își păstra sănătatea.

O bună organizare a resurselor alimentare este o altă lecție

Nu poți da copiilor alimente expirate sau mâncare ce nu mai este fresh. Ei bine, nu cumpărați mai mult decât consumați în stare proaspătă. Și evident, nu cumpărați alimente pe care nu le veți consuma. De când au crescut masiv prețurile la energie nici păstrarea lor în congelator pe termen lung s-ar putea să nu fie eficientă.

 

Timp mai mult în natură pentru toți

Mulți părinți devin prieteni cu parcurile, cu pădurile fiind nevoiți să plimbe zi de zi copiii. Acesta este un beneficiu extraordinar și pentru adulți. Cui îi strică o gură de oxigen? Cu ocazia de a învăța copiii diverse activități și adulții învață, perfecționează sau practică cu regularitate. Mersul pe bicicletă sau diverse sporturi: fotbal, baschet, înot etc sunt doar câteva exemple.

Economiile bănești – de avut în vedere

Un alt aspect benefic pe lângă cele cum ar fi renunțarea la alcool, la fumat la care unii părinți se decid este și renunțarea la cheltuieli inutile. În familie, apare responsabilitate unui fond de economii care poate fi folosit pentru situații de urgență. Ideal este să existe și un fond de economii ce va fi folosit pentru educația copiilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult