Cu bebelusul la dieta

Desi multor parinti si mai ales bunici le sunt dragi bebelusii dolofani, medicii insista asupra importantei mentinerii greutatii ideale inca din primele luni de viata. Ce dieta este mai potrivita pentru bebelusi? Cum iti poti ajuta bebelusul sa-si recapete greutatea ideala?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cu bebelusul la dieta
Cu bebelusul la dieta

Desi multor parinti si mai ales bunici le sunt dragi bebelusii dolofani, medicii insista asupra importantei mentinerii greutatii ideale inca din primele luni de viata. Ce dieta este mai potrivita pentru bebelusi? Cum iti poti ajuta bebelusul sa-si recapete greutatea ideala?

Din prea multa grija materna ori din cauza ca bebe este pofticios sau are un apetit crescut, multe mamici se trezesc in fata faptului implinit: acul cantarului de bebelusi depaseste limitele de varsta si inaltime. Ce este de facut? La copiii peste 6 luni, principala cauza este alimentatia gresita.

Adesea, parintii, bunicii sau bonele nu vor sa inteleaga ca dulciurile si bunatatile culinare adorate de adulti NU trebuie introduse in regimul dietetic zilnic al copilului. „Pentru sugarul care a luat prea mult in greutate, este obligatorie: scaderea cantitatii de piureuri si creme (in cazul in care sunt facute in casa). Se recomanda mancarica si formula de lapte special adaptate pentru bebelusi.

A se evita de asemenea, consumul de lapte de vaca din cauza continutului mare de proteine si grasimi”, sfatuieste dr. Ioana Caprioru, medic specialist medicina de familie. Consumul de zahar rafinat este unul din principalele motive ale obezitatii copilului – au aratat diverse studii. Asa ca eliminarea zaharului din lapte, ceai sau din piureurile de fructe, dulciurile si produsele cu substituenti ai zaharului este obligatorie.

Nu mancati in fata copiilor alimente interzise!

„La copiii cu varsta peste 8 luni cu greutate peste limita trebuie limitata, fara a fi eliminata complet cantitatea de paste fainoase, paine si sosuri. A se prepara diverse mancaruri usoare, slab calorice”, recomanda dr. Caprioru.

Daca micutul continua sa isi manifeste dorinta de a consuma alimente, chiar dupa ce numarul de calorii necesare a fost asigurat, puteti sa-i oferiti un fruct, un morcov, un castravete sau un pahar cu lapte adaptat pentru varsta lui. In plus, cei mari nu trebuie sa consume in fata celui mic: dulciuri, chipsuri, snacks-uri.

Un alt amanunt important privind alimentatia corecta a copilului: „Pana la varsta de 1 an, iaurturile trebuie sa fie adaptate pentru bebe”, completeaza medicul de familie. In plus, inotul ii poate ajuta pe bebelusi sa se mentina in forma.

Dieta in preajma vaccinarilor 
Vaccinarea incepe chiar din maternitate, iar vaccinul se administreaza copiilor atunci cand sunt sanatosi. Daca sugarul are febra mare sau o boala acuta, vaccinarea se amana pana la insanatosire. Dieta nu implica masuri speciale, doar hidratare suplimentara in caz de febra (ca si reactie adversa) si un consum mai mare de fructe.              
 
Nutritie echilibrata de la Milupa
 
Continua cu o nutritie echilibrata si dupa incheierea alaptarii si ofera-i piticului tau Milumil 2, formula de lapte de la Milupa, special creata pentru nevoile nutritionale ale bebelusului de peste 6 luni. Imbogatit cu fier, Milumil 2 ii asigura o crestere sanatoasa si o dezvoltare armonioasa micutului.

Pentru ca de la aceasta varsta doar lapticul nu ii mai poate furniza toti nutrientii si toata energia de care are nevoie, incepi sa ii introduci in dieta hrana semi-solida si apoi solida. Pentru a face fata cu brio acestei noi provocari, Milupa a creat Cerealele mele gustoase cu Fructe de padure, fara lapte, ce pot fi preparate foarte usor, adaugand lapticul cu care este obisnuit bebelusul.

Cerealele reprezinta o masa hranitoare pentru piticul tau in varsta acum de 6 luni, curios sa incerce gusturi noi, delicioase: imbogatite cu vitamine si minerale esentiale, echilibrate nutritional, fara gluten. Pentru ca suntem alaturi de tine in cele mai importante momente ale evolutiei copilului tau, te asteptam in Clubul Milupa (www.milupa.ro) cu sfaturi si recomandari pentru tine si micutul tau.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Evitati accidentele in sarcina!
Evitati accidentele in sarcina!