Cum îi determini pe copii să bea apă – 12 trucuri verificate

Dacă adulţii nu obişnuiesc să bea cei 1,5 sau 2 litri de apă pe zi, mulţi încep să bea apă suficientă atunci când devin părinţi, pentru a-i inspira pe copii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum îi determini pe copii să bea apă – 12 trucuri verificate

Să fii părinte înseamnă învăţare continuă. Profesorii, de data aceasta sunt chiar proprii noştri copii. De multe ori, de la ei vine inspiraţia către un stil de viaţă sănătos. Atunci când deschidem discuţia despre un stil de viaţă sănătos, hidratarea este unul dintre factorii cei mai importanţi. Dacă adulţii nu obişnuiesc să bea cei 1,5 sau 2 litri de apă pe zi necesari organismului, atunci când sunt părinţi, mulţi încep să se hidrateze pentru a da exemplu propriilor copii.

Apa îi menţine sănătoşi

Vorbiţi-i de mic despre cât de mult bine îi face apa. Despre cât de multă energie şi bună dispoziţie au copiii care se hidratează corespunzător. Despre rolul apei în menţinerea sănătăţii organismului. Copiii şi adulţii care nu se hidratează corespunzător ani de zile şi aleg să bea sucuri pline de zahăr în loc de apă, riscă să se confrunte cu obezitate, diabet, carii dentare etc.

La început a fost… copierea adulţilor

Copiii imită tot ceea ce văd la aduţi, de aceea este indicat ca părinţii să consume apă, deoarece, cu siguranţă şi cei mici vor face acest lucru. Dacă părinţii beau sucuri carbogazoase şi băuturi alcoolice, micuţii nu vor înţelege importanţa consumului zilnic de apă, ci mai de grabă vor fi curioşi despre lichidele care se ascund în paharele adulţilor.

Copiii trebuie împrieteniţi cu apa

Este foarte important ca părinţii şi ceilalţi adulţi să vorbească mereu pozitiv despre apă, şi să nu arate copiilor, nici măcar în glumă, că este un efort să bea apă.

Copiilor le place să poată mânui obiecte

Să le simtă, atingă, să le deschidă, să le închidă de sute de ori pe zi. Daţi-le sticle de apă mici, uşoare şi cu sistem de închidere care să nu permită apei să curgă. Lăsaţi sticla în apropierea locului în care se joacă, puneţi-o în ghiozdan.

Lăsaţi-l să bea din ceaşcă sau din cană, sub supraveghere

Chiar dacă vă este teamă, sau se mai sparge câte o ceaşcă, este important să aveţi în vedere scopul final.

Ziua începe şi se termină cu apă

Obişnuiţi-vă să beţi înainte de culcare şi imediat ce vă treziţi apă, şi rugaţi şi micuţii să facă acelaşi lucru.

Instrumente ajutătoare

Folosiţi linguriţa pentru a le da apă. Copiilor le plac jocurile, creaţi mereu jocuri noi.

Copiilor le place să aleagă singuri

Mergeţi într-un magazin special destinat copiilor şi lasaţi-i să îşi aleagă o cană pe gustul lor. Vor fi mult mai motivaţi.

Feliuţe de fructe şi de legume în apa plată

Noutatea este foarte atractivă pentru mulţi copii. Dacă este implicat în activităţile casnice, va prezenta mult mai mult interes în rezultatul obţinut. Gătiţi împreună şi pregătiţi şi o apă magică în care adăugaţi felii din fructele sau din legumele care îi plac copilului. Creaţi mereu o poveste.

Aveţi răbdare şi daţi-le alimente pe bază de apă!

Asiguraţi-vă că mânâncă zilnic ciorbe, supe, beau infuzii de plante, infuzii de fructe fără zahăr şi consumă fructe şi legume.

Paie din hârtie

Copiilor mici le plac foarte mult paiele. Alegeţi un pai din hârtie, ecologic, biodegradabil. Se va distra, nu se poate răni, nici pe sine, nici pe ceilalţi copii.

Încurajaţi-i să bea singuri

Chiar dacă mai varsă apă, chiar dacă le schimbaţi hainele de multe ori pe zi, independenţa le va oferi mai multă satisfacţie.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult