Ești gravidă? 2 lucruri la care să te aștepți

Stilul de viață se modifică foarte mult în timpul gravidității. Iată două schimbări în comportament care se impun la gravide.
  • Publicat:
Ești gravidă? 2 lucruri la care să te aștepți
La ce să te aștepți în sarcină - 2 aspecte deosebit de importante: foto: Shutterstock

Graviditatea este unul dintre momentele cheie din viața oricărei femei care decide să devină mamă. Pentru cele mai multe femei este o perioadă magică, în care se simt minunat. Și în care sunt conectate cu tot ceea ce înseamnă viață, natură. Pentru altele femei, sarcina nu este o perioadă ușor de traversat din cauza problemelor ce se pot instaura fie cu dezvoltarea copilului în uter, dar și a problemelor de natură emoțională, financiară.

Iată câteva dintre schimbările care intervin în ritmul tău de viață din timpul sarcinii. Este bine să fii informată pentru a nu simți frustrare că îți este somn, chiar foarte somn în mijlocul zilei. Ori că simți senzația de foame atât de accentuat că simți că leșini dacă nu te alimentezi. Ori că simți nevoia să urinezi mai des.

Fără nopți albe – doar somn de voie în sarcină

Este considerat nu doar un proces necesar regenerării organismului, ci chiar un medicament. Așa că în nici un caz sarcina nu este un moment să faceți nopți albe sau să nu faceți pauze pentru dormit în timpul zilei. În timpul somnului, se reglează și nivelul de energie, dar și emoțiile. Pe măsură ce sarcina avansează, pozițiile corpului favorabile somnului se vor modifica din cauza burții tot mai mari. Multe femei însărcinate se odinesc dormind pe o parte. Există și perne speciale care să ajute la găsirea unor poziții de somn favorabile.

Fără medicamente și fără suplimente alimentare luate după ureche

Se știe că în timpul gravidității este strict interzis consumul de alcool, consumul de stupefiante, fumatul dar și admistrarea de medicamente ori suplimente alimentare fără avizul medicului curant. Chiar dacă acele suplimente sunt naturale sau au la bază plante pe care le-ați mai consumat, în sarcină nu se aplică aceleași principii. Unele vitamine și minerale în exces devin toxice. Iar despre tratamentele cu plante ele sunt interzise deoarece nu sunt suficient studiate. Medicamentele trebuie admistrate doar după ce un medic care știe despre sarcină, trimestru, evoluție își dă acordul. Unele medicamente pot avea ca efect malformații congenitale sau chiar provoca diverse complicații la naștere.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult