Medicii care au salvat viaţa copilului meu!

Ştiţi genul acela de oameni care îşi dedică tot timpul unei cauze? Care uită de ei, nu dorm, nu mănâncă şi renunţă la tot pentru pasiunea lor? Eu cunosc mulţi care au un singur scop: să vadă cât mai mulţi copii fericiţi!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Medicii care au salvat viaţa copilului meu!

Ştiţi genul acela de oameni care îşi dedică tot timpul unei cauze? Care uită de ei, nu dorm, nu mănâncă şi renunţă la tot pentru pasiunea lor? Eu cunosc mulţi care au un singur scop: să vadă cât mai mulţi copii fericiţi!

Am o listă lungă cu zeci, sute de nume de medici, asistente, psihologi, întâlniţi în călătoria pe care am început-o în urmă cu 5 ani şi jumătate. Oameni cu suflet mare care şi-au dedicat viaţa pentru a salva vieţi fragede, pentru a aduce zâmbete pe buze chinuite de durere.

Oameni pe care dacă nu i-aş fi întâlnit, nu m-aş mai fi bucurat de o minune blondă cu ochi limpezi şi zâmbet şugubăţ. Nu reiau povestea băiatului meu cel mic.

Spun doar că puiul meu născut la 27 de săptămâni, nu ar fi ajuns azi, aici, dacă oricare dintre cei enumeraţi mai jos nu ar fi fost la momentul potrivit în locul potrivit. Bucuroasă că i-am întâlnit vă povestesc, pe scurt, ce am învăţat eu de la cei cinci specialişti.

Ana Culcer, medic pediatru, neonatolog

Şef al secţiei de neonatologie a Spitalului Universitar, doamna doctor este genul de om în preajma căruia stai tot timpul cu gura căscată. Orice mămică are atâtea de învăţat de la un astfel de medic prin mâinile căruia au trecut (şi încă trec la cabinetul dânsei) peste jumătate de milion de copii.

A fost printre primele care, de fiecare dată când venea la vizită şi vedea pătuţul lui Mihai gol (pentru că a stat 2 luni în terapie intensivă), mă încuraja şi îmi spunea că va veni vremea să îl văd şi eu acolo. Mă îmbărbăta adesea, spunându-mi că toate geniile lumii au fost prematuri şi, deci, şi Mihai va avea o inteligenţă peste medie.

Am înţeles cât de importantă este alăptarea, ce important este pentru sistemul imunitar al copilului să aibă parte în primele zile de colostru şi de laptele mamei. Chiar dacă nu putea înghiţi singurel, dânsa insista ca Mihai să aibă parte de laptele meu cât mai repede.

Roxana Culcer, medic pediatru, neonatolog

Între Mihai şi doamna doctor Roxana Culcer a fost o legătură incredibilă din prima clipă. Dânsa a fost cea care, după un stagiu de neonatologie în Iowa, a înţeles că un neonatolog trebuie să vadă doar partea plină a paharului, chiar dacă paharul are doar un strop. Principiu folosit din plin pentru salvarea lui Mihai.

Roxana Culcer l-a vegheat, la propriu zi şi noapte, a crezut în boţul de carne cu vene mai subţiri decât acele şi s-a purtat cu el ca şi cu un învingător.

Ca medic care vede într-o gardă 40-50 de copii şi 10-15 copii aflaţi în terapie intensivă, Roxana are uşurinţa de a linişti panica oricărei mame care sună în miez de noapte.

Şi, datorită stagiilor de pregătire în SUA, dar şi a practicii din Beijing, ea te învaţă să îţi asculţi copilul, să îi oferi încredere şi să nu “sari” imediat cu antibiotice, antiinflamatoare sau substanţe care, pe termen lung, pot afecta sănătatea micuţului tău.

Alexandru Thiery, medic ortoped pediatru

Membru al Societăţii Române de Ortopedie Pediatrică,  Alexandru Thiery este specializat în chirurgia  malformatiilor congenitale ale coloanei vertebrale, a scoliozei  sau în tratamentul Ponseti al piciorului varus equin (datorită performanţelor în această specializare, am aflat şi eu de medicul ce l-a ajutat pe Mihai să meargă).

Alături de soţia dânsului, Alexandru Thiery a înfiinţat acum 7 ani centrul Recover unde copii cu probleme ca Mihai sau cu diagnostice din cele enumerate mai sus, fac recuperare intensă.

Aici am avut prima dată sentimentul că nu trebuie să fug cu Mihai de la ortoped, la medicul de recuperare, la neurolog  şi apoi la kinetoterapeut.

Aici am găsit o echipă unde am învăţat că, disciplina, rigoarea, dar şi blândeţea, un zâmbet şi o vorbă bună sunt paşi importanţi pentru o recuperare eficientă.

Mihaela Fotescu Zamfir, logoped principal

De când am aflat că Mihai are probleme cu auzul, am căutat cel mai bun specialist în logopedie pentru copiii hipoacuzici. Am găsit-o la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL Prof Dr Dorin Hociotă. De aproape 5 ani, Ela este ca un membr al familiei noastre.

Ca orice mamă care trece prin greutăţi cu copilul ei, am avut adesea tendinţa să-l răsfăţ pe Mihai. Însă Ela, cu o blândeţe ieşită din comun, mi-a explicat că disciplina şi fermitatea sunt atât de importante pentru un copil la care informaţiile auditive ajung mai greu. Chiar dacă am avut de multe ori un nod în gât, am aplicat şi eu cele învăţate de la un pedagog cu suflet mare.

Mihaela Şeuleanu, specialist pedagogie curativă

Co-fondatoare a Centrului Pilot de Pedagogie Curativă şi Terapie Socială Corabia, din Bucureşti, Mihaela Şeuleanu este implicată total în educarea copiilor cu dizabilităţi. A reuşit, într-un an de zile, să îl facă pe Mihai să stea locului, să deseneze, să se cunoască, să fie mai conştient de el însuşi.

De fiecare dată îi urmăresc printr-un colţişor de geam cu lacrimi în ochi şi râd singură de fericire că există oameni cu atâta răbdare, dăruire şi iubire pentru sufleţele mai puţin norocoase.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult