Perfecționismul taie aripile copiilor! Iată pe ce să focusezi educația

Ridicați ștacheta treptat în educația copiilor, dar fiți rezonabili. Nu cădeți în capcana perfecționismului, practicați recunoștința!
  • Publicat:
Perfecționismul taie aripile copiilor! Iată pe ce să focusezi educația
foto: Shutterstock

Părinții vor ceea ce este mai bun pentru copiilor lor, fără discuție. Însă ceea ce este mai potrivit poate fi mai de folos. Și de asemenea, este important să obișnuiți copiii cu standarde înalte dar să nu cădeți în capcana perfecționismului în educația lor. Riscați să aveți efectul invers decât cel scontat. Emese Balog, Psiholog vine cu explicații prețioase despre direcții în educație și obiceiurile zilnice utile cu adevărat.

 

A cere perfecțiunea de la un copil este o modalitate sigură de a-l face să simtă că niciodată nu se vă ridica la înălțime. Singura așteptare pe care ar trebui să o avem de la un copil este că el să muncească din greu pentru a se îmbunătăți. Recunoașteți și lăudați fiecare efort oricât de mic ar fi.

Alergarea pentru a atinge perfecțiunea ne face mai puțin fericiți pe termen lung

“Copiii care se străduiesc să facă lucruri grele au mai multe șanse să trăiască o viață mai fericită. Așteptările părinților au un impact mare asupra dorinței de provocare a copilului. Copiii vor munci din greu pentru a satisface așteptările părinților, atâta timp cât așteptările sunt rezonabile. Deci este foarte important de reținut că nu ar trebui să ne așteptam la perfecțiune. Setarea ștachetei prea sus pentru copil poate avea efecte nedorite. Copilul poate renunța, de asemenea, la obiectivele proprii dacă simte că ștacheta impusă de părinte este imposibil de atins. Presiunea este un factor de stres enorm pentru copii. Trebuie să îi încurajați să treacă peste probleme și este esențial să le spuneți că au potențialul de a depăși orice obstacol.”, explică Emese Balog.

Zi de zi accesați starea de fericire alături de copii

Așa-numitele „obiceiuri de fericire” pot necesită timp pentru a se dezvolta pe deplin, dar cu un efort constant, ele pot deveni o parte naturală a vieții. Iată câteva obiceiuri ale oamenilor fericiți:  Fă-ți timp să savurezi lucrurile mărunte din viață (o floare care a înflorit, o mâncare bună, un pat confortabil, o poveste frumoasă etc). Petrece mult timp afară, în natură (indiferent de vreme ieși afară cu copiii, îmbrăcându-i adecvat). Somn suficient în funcție de vârsta și nevoile fiecăruia. Dăruiește altora (împarte în prezența copiilor și vei forma adulți empatici). Practică recunoștința (este fundamentul unei vieți împlinite); Petrece mult timp cu cei dragi și asigură-te că este timp de calitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult