Vopsitul ouălor de Paște – 3 motive pentru care să le vopești cu copiii

Copiii sunt cei care se bucură probabil cel mai mult de Sărbători. Și tot cei care vor duce tradițiile mai departe. Ia-i și pe ei în bucătărie când vopsești ouăle de Paște.
  • Publicat:
Vopsitul ouălor de Paște – 3 motive pentru care să le vopești cu copiii
De ce să vopsești ouăle de Paște cu copiii? foto: Mădălina Drăgoi

Unele dintre cele mai frumoase amintiri legate de sărbători fie că vorbim despre Paște sau despre Crăciun au legătură evident cu copilăria. Atunci curiozitatea este maximă. Și totul devine magic. Mai ales când cele mai dragi persoane din lume: mama, tata, bunicii, frații mai mari fac cele mai gustoase și arătoase preparate culinare. Sau colorate. Dacă este să ne referim la vopsitul ouălor de Paște.

Fascinația pentru ouăle cu coaja colorată este mare indiferent de vârstă. Pornind de la semnificația religioasă a ouălelor de Paște oamenii au dezvoltat sute de tehnici de colorare a ouălelor. Și sute de motive pentru a se bucura de ouă colorate și în restul anului. Spre exemplu, în țări precum Germania se găsesc pe tot parcursul anului de cumpărat ouă fierte cu coaja vopsită. Se numesc ”ouă pentru picnic”. Revenind, conform tradiției ortodoxe, ouăle de Paște se vopsesc în Sâmbată Mare. Astăzi există multiple variante de colorare: prin ingrediente naturale sau cu ajutorul ingredientelor artificiale.

Tu vopsești ouăle prin metode naturale sau preferi coloranții alimentari?

Indiferent de metoda aleasă, dacă aveți copii în preajmă este un moment minunat să îi implicați în acest proces. După ce vă asigurați evident că sunt în afara oricărui pericol *de la arsuri provocate de apă fiartă, ingerare de vopsea de ouă etc. Așadar, copiii vor cunoaște tradiția vopsirii ouălor și  vor păstra și da mai departe. Poate într-un an alegeți vopsele din magazine, poate în anul următor alegeți să vopsiți ouăle cu ajutorul cojilor de ceapă roșie, turmeric, varză roșie, afine etc. Copiii vor fi la fel de fascinați și vor alege singuri metoda cea mai naturală în timp.

Vopsitul ouălor – timp de calitate împreună, dar și lărgirea cunoștințelor

Vopsitul ouălor este o modalitate de exprimare a creativității. Și este acel moment în care bucătăria se transformă într-un laborator de chimie.

Încurajați copiii să adreseze întrebări, explicați-le în cuvinte cât  mai simple fiecare pas.

Decorarea manuală a ouălor de Paște implică mișcări ce dezvoltă motricitatea. Puteți sugera copiilor să facă desene, să pună abțibilduri dacă doresc.

Prin acest tip de activități veți petrece timp de calitate și vă veți conecta cu copiii. Și creați amintiri ce durează o viață! Mai mult, activități precum căutatul ouălor au fost importate și în România. Dacă le-ați preluat este un bun motiv pentru a petrece timp în aer liber alături de copil și de a-i dezvolta spiritul de cercetaș, memoria.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult