Litoralul românesc este cu 19,680 kg de gunoi mai curat

Datorită unei acţiuni peste 300 de oameni au strâns gunoaie de pe plajele româneşti. Aceştia au fost răsplătiţi cu o sesiune de snorkeling sau scuba diving.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Litoralul românesc este cu 19,680 kg de gunoi mai curat
Litoralul românesc este cu 19,680 kg de gunoi mai curat, foto Gabi Mocanu, dive master

La doar o lună de la lansare, proiectul de educaţie subacvatică şi ecologică ”ecoUsubacvatic” a atins capacitatea maximă a rezervărilor pentru scuba discovery şi şi-a epuizat 35% din înscrierile pentru snorkeling, devenind din ce în ce mai popular pe litoralul Mării Negre. Doritorii curioşi să descopere adâncimile au trebuit să strângă gunoaie de pe plaje. Din data de 15 iulie şi până în prezent, la acţiune au participat 378 persoane ce au strâns peste 19,680 kg de gunoi de pe plajă.

La proiect s-au alăturat oameni din toată ţara, indiferent de vârstă sau funcţie

Organizatorii – Barca lui Zoe şi Decathlon România şi-au propus să sprijine 1,000 persoane să deschidă ochii sub apă, prin a le oferi o experienţă gratuită de snorkeling sau scuba diving, pe litoralul Mării Negre, în perioada 15 iulie – 15 septembrie. Proiectul de educaţie subacvatică şi ecologică #ecoUsubacvatic pune la dispoziţie publicului larg un personal specializat şi un velier cu peste 10 staţii de îmbarcare între staţiunile Vama Veche şi Năvodari, iar în schimbul unei sesiuni de snorkeling sau scuba discovery preia de la fiecare om câte un sac de gunoi adunat de pe plajă.

Fiecare dintre noi este responsabil să păstreze locurile prin care trece curate

Zoe, fondatoarea Barca lui Zoe, spune: „Mulţumesc tuturor celor care au avut curajul să spună DA unei astfel de provocări şi partenerului nostru Decathlon România, care, din dorinţa de a facilita accesul la sport unui număr cât mai mare de persoane, pune la dispoziţia participanţilor echipamentul necesar pentru aceste două sporturi subacvatice şi instructori pasionaţi şi dedicaţi. Le mulţumesc că au răspuns ecoului şi că l-au transmis mai departe. Le mulţumesc că au trecut de la opinie la faptă. Să avem grijă de ce se întâmplă cu resturile după consum este responsabilitatea fiecăruia, indiferent de funcţie, cifra din contul bancar, rasă, culoare, vârstă, sex etc. Om cu om şi sac cu sac, facem litoralul românesc mai curat!”
 

Urmărește CSID.ro pe Google News