10 pentru o viaţă de nota 10

De la ideea aceasta – cum să ne facem viaţa mai frumoasă - am plecat pe drum acum 10 ani, când a debutat revista Ce se întâmplă, doctore? pe piaţă. În toată această vreme, am vânat, am citit, am călătorit, am întrebat, am cercetat, am experimentat, am trăit, am înţeles, m-am întrebat, m-am îndoit. Am avut ca parteneri de discuţie unii dintre cei mai cunoscuţi oameni din România, din Europa sau de pe Terra, lideri în domeniile lor, vedete sau specialişti de top, oameni cu poveşti de viaţă extraordinare.
  • Publicat:
10 pentru o viaţă de nota 10

De la ideea aceasta – cum să ne facem viaţa mai frumoasă – am plecat pe drum acum 10 ani, când a debutat revista Ce se întâmplă, doctore? pe piaţă. În toată această vreme, am vânat, am citit, am călătorit, am întrebat, am cercetat, am experimentat, am trăit, am înţeles, m-am întrebat, m-am îndoit. Am avut ca parteneri de discuţie unii dintre cei mai cunoscuţi oameni din România, din Europa sau de pe Terra, lideri în domeniile lor, vedete sau specialişti de top, oameni cu poveşti de viaţă extraordinare. 

A trebuit să treacă un deceniu, ca să realizez că nu există “viaţă de nota 10”, că fericirea nu se atinge neapărat dacă urmezi 10 “n” paşi”, că nu există reţete general valabile, că fericirea este relativă, că în fiecare zi există două momente bune şi două momente în care se întâmplă ceva care nu este plăcut, că nu putem controla, că suntem mari şi mici în acelaşi timp, că nu trebuie subestimat niciodată nici cel mai “banal” virus, că prevenţia este mai valoroasă decât tratamentul, că răbdarea constitue alături de muncă chei pentru realizarea viselor.

Am învăţat că organismului ne transmite semnale din belşug pentru a ne anunţa că există dezechilibre, dar că noi alegem de multe ori să le ignorăm. Evident, primul pas spre vindecare este să mergi la medic. 

 

Echilibru

Astăzi, în era internetului, a început să fie din nou la modă să ne tratăm naturist. Ceea ce este minunat, însă ca de obicei extremele distrug. Sănătatea. Nu puţini dintre cei care s-a săturat de efectele negative ale medicamentelor alopate (orice prospect de medicament indică şi efectele negative), însă unii dintre ei refuză ajutorul medicinii alopate chiar şi atunci când este nevoie urgentă de medicamente precum antibiotice etc. Sunt oameni care ajung la spital în ultima clipă cu complicaţii grave pentru că au crezut că adjuvante precum ghimbirul sau cătină îi ajută să învingă infecţii grave. Este păcat să supunem organismul la traume atât de mari, mai ales într-un secol în care avem acces la medicină. Medicina alopatată trebuie să funcţioneze în tandem cu cea naturistă (evident medicii trebuie informaţi despre toate tratamentele pe care le administrăm).

Sunt multe de spus pe acest subiect, dar este bine să ne folosim de toate mijloacele existente pentru a ne menţine sănătatea – la sfârşitul zilei câştigători sunt cei care reuşesc să se menţină sănătoşi.

 

Intuiţie şi nu noroc

Nu este o critică, e o trăsătură de caracter mai degrabă a românilor – ne bazăm mult prea mult pe noroc, ne gândim că nu ni se poate întâmpla tocmai nouă, şi nu luăm în calcul intuiţia – cu care mama natură ne-a înzestrat. Simţim când ne pândeşte un pericol, simţim când mergem pe drumul bun, simţim când apar primele semne şi simptome că ne-am îmbolnăvit, simţim, dar nu luăm în calcul.

Şi da, ni se poate întâmpla chiar nouă. Extraordinarul nu este doar în filme, în cărţi sau la ştiri. În orice secundă se poate întâmpla orice. În orice sens. Să nu mai luăm nimic din ceea ce avem astăzi ca fiind garantat.

Schimbarea este bună!

Da, chiar dacă schimbările provoacă stres, sunt un pas înainte şi sunt inevitabile. Pentru mulţi dintre noi ecourile comuniste încă au repercusiuni – ideea de a ieşi la pensie de la primul loc de muncă sau de a îmbătrâni alături de persoana pe care o iubeşti acum – pare desprinsă din poveşti. Aşadar, viaţa poate fi mai savuroasă când înţelegem că este vorba despre noi în propria viaţă şi despre experienţele pe care le alegem sau pe care trebuie să le trăim.

 

Părăsirea zonei de confort

Orice pas înainte presupune dezvoltare. Indiferent că pasul înseamnă că renunţi la lift pentru a urca scările sau că iei lecţii de dans sau că pleci pentru un an în deşert.   

Suntem vii şi ceea ce mâncăm şi cât ne mişcăm se contorizează în felul în care ne simţim şi în care arătăm. Aşa cum spuneam mai devreme, nimic nu este garantat pe viaţă: nici sănătatea, nici tinereţea, nici starea de bine. Toate trebuie întreţinute.

 

Stai de vorbă cu bătrânii. Joacă-te cu copiii. Ascultă folclor.

În ziua de astăzi, singurătatea este un flagel. Am devenit mai moderni, mai sofisticaţi, călătorim mai mult, dar suntem din ce în ce mai singuri. Uităm de rădăcini şi de locul din care am plecat. O reîntoarcere este o gură de aer proaspăt şi de încredere în sine. 

Bine şi răul sunt precum ziua şi noaptea. Interconectate. Nu poţi alege între zi şi noapte. Ele se succed şi au importanţa lor. Important este să lăsăm bunele şi relele să treacă prin noi şi să privim cu înţelepciune.

Nimeni nu este cu adevărat mulţumit sau fericit non-stop. Până şi cei mai cunoscuţi, bogaţi, deştepţi, frumoşi au momente de maximă tristeţe, se îmbolnăvesc, suferă. Aşadar, este mai înţelept să ne raportăm la noi şi nevoie noastre reale şi să ne bucurăm de frumuseţea fiecărei zile şi fiecărei nopţi.

Nu bloca energia sau oamenii în viaţă

Ne îndârjim să acumulăm, să păstrăm cât mai multe în jurul nostru. Însă atunci când blocăm energii sau vrem cu tot dinadinsul să ţinem oameni cu forţa în viaţa noastră, greşim. Sfârşim prin a fi nefericiţi. Chiar dacă doare, nu bloca nimic (în primul rând te autoblochezi) aşa vei atrage ceea ce e potrivit. 

Depresia este răspunzătoare de multe dintre cazurile de boală

Nu lasă oamenii dragi să stea prea mult timp deprimaţi şi nici nu te afunda în depresie. Vorbeşte cu prietenii, cere ajutor specializat.   

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Singur(ă) de sărbători...
Singur(ă) de sărbători...