4 sfaturi pentru a găsi primul loc de muncă

Primul pas pe piața forței de muncă este unul interesant, după ani de școlarizare și de studii. Intrarea în lumea reală reprezintă un pas important.
  • Publicat:
4 sfaturi pentru a găsi primul loc de muncă

Cu toate acestea, una dintre cele mai mari provocări poate fi evidențierea experienței și capacităților, în cazul unei experiențe profesionale limitate, sau în cazul în care experiența lipsește întru totul. Iată 4 sfaturi pentru a vă ajuta să străluciți:

Citiți cu atenție fișa postului și înțelegeți care sunt cerințele companiei

Indiferent de cât de bun este CV-ul dumneavoastră, dacă ați omis să includeți o scrisoare de intenție sau dacă nu v-ați adaptat CV-ul pentru locul de muncă în cadrul căruia aplicați, vă veți priva de oportunitatea de a fi chemat la un interviu.

Dacă sunteți încă în facultate și doriți să creați un CV de student fără experiență, nu uitați să includeți o scrisoare de intenție pentru a-i impresiona pe recrutori. Atunci când vine vorba de scrisori de intenție, asigurați-vă că ați citit cu atenție anunțul de angajare și că ați analizat compania în cadrul căreia aplicați, apoi asigurați-vă că scrisoarea este bine adaptată. Aceasta este prima impresie pe care compania o va avea despre dumneavoastră, așa că depuneți efortul necesar pentru a impresiona! Evidențiați experiența și abilitățile pe care le aveți și care se potrivesc cu postul pentru care candidați – în acest fel, este mai ușor de înțeles de ce v-ați putea încadra pentru acest loc de muncă și arătați că v-ați făcut timp să înțelegeți rolul.

Nu ignorați proiectele de grup și concursurile

Evidențierea realizărilor academice este importantă, dar nu uitați să prezentați și proiectele de grup sau concursurile la care ați participat în cadrul unității de învățământ sau al activităților extra-curriculare. Descrieți ceea ați realizat în cadrul acestor grupuri și concursuri, abilitățile pe care le-ați aplicat și ce ați învățat ca urmare a participării la acestea. Aceasta este o modalitate excelentă pentru angajatori de a vedea cum v-ați demonstrat abilitățile de a rezolva probleme și evidențiază faptul că vă cunoașteți.

O mulțime de tineri sunt implicați în activități de voluntariat, lucru care este fantastic

Voluntariatul este o modalitate excelentă de a dobândi noi competențe într-un mediu „real”, de a cunoaște oameni noi și de a vă extinde rețeaua profesională. Voluntariatul este un lucru excelent de inclus în CV-ul dumneavoastră. Dincolo de simpla menționare a numelui organizației pentru care ați făcut voluntariat, asigurați-vă că includeți rolul și responsabilitățile dumneavoastră, orice relații pe care le-ați dezvoltat în industrie și cu cine ați lucrat în cadrul organizației, chiar dacă de la distanță. Acest lucru arată că puteți gestiona responsabilități, că ați început să vă construiți relații în industrie și că știți cum să lucrați cu persoane mai mult sau mai puțin în vârstă decât dumneavoastră.

Gestionați-vă brandul personal

Atunci când întreprinderile caută să angajeze personal, acestea doresc să știe că sunt capabili să facă treaba, dar și că se vor potrivi culturii companiei. Social media poate fi o modalitate excelentă pentru recrutori de a-și face o idee despre ce tip de persoană sunteți. Pentru mulți recrutori, procesul de recrutare include verificarea rețelelor sociale ale candidaților. Așadar, mențineți aceste rețele arătând decent – nu postați nimic stânjenitor sau lucruri pe care nu doriți ca recrutorii să le vadă.

Urmărește CSID.ro pe Google News