Ce se poate întâmpla dacă nu economisești bani

Economisirea banilor nu este nici pe departe la fel de distractivă ca a-i cheltui, dar a nu economisi bani poate avea consecințe destul de grave.
  • Publicat:
Ce se poate întâmpla dacă nu economisești bani
5 consecințe cu care te poți întâlni dacă nu economisești bani Sursa foto: Shutterstock

Cu toții avem nevoie de bani, în cantități mai mari sau mai mici, în funcție de momentul în care ne aflăm.

A pune bani de-o parte este unul dintre principiile de bază ale finanțelor personale. Oamenii sunt învățați, încă din primii ani de școală, că economisirea banilor este importantă. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu economisesc suficient, deși știu că ar trebui.

Dacă ai nevoie de mai multe motive pentru a te opri din a-ți mai neglija economiile, iată 5 consecințe ale neeconomisirii banilor!

  1. Pot apărea urgențe care necesită o sumă mai mare de bani

A trece printr-o perioadă dificilă în viață și a nu avea un ban pus de-o parte este una dintre cele mai dure consecințe ale neeconomisirii de bani. Când apare o urgență financiară, cum ar fi pierderea unui loc de muncă, o daună majoră a mașinii sau o problemă medicală, poți ajunge în pragul în care datoriile pot da buzna peste tine.

Înființarea unui fond de urgență este esențială pentru sănătatea ta financiară. Oferă-ți o liniște sufletească și fii pregătit, în orice moment, pentru cheltuieli neașteptate. A avea un fond de urgență înseamnă că nu vei fi nevoit să recurgi la un împrumut personal sau să folosești cardurile de credit cu dobândă mare atunci când te confrunți cu o criză.

  1. Îți lipsesc libertatea și flexibilitatea

Ori de câte ori ne gândim să facem o schimbare semnificativă în viață, banii sunt unul dintre primele lucruri la care ne gândim.

A avea bani în bancă îți permite să încerci ceva nou. Economisirea de bani înseamnă că ai libertatea de a urmări ceea ce contează cel mai mult pentru tine și de a-ți asuma riscuri calculate. Având un cont de economii sănătos, îți oferă, de asemenea, control.

  1. Viața ta este plină de stres

Stresul este o consecință a lipsei unei economii de bani care ar putea afecta negativ sănătatea ta. Insomniile cauzate de problemele financiare, îngrijorarea constantă cu privire la creșterea costurilor și presiunea constantă pentru a îți îmbunătăți situația financiară pot duce la probleme de sănătate, inclusiv depresie, diabet și boli de inimă.

  1. Pierzi numeroase evenimente semnificative din viață ta și a celor apropriați

A nu avea bani economisiți te poate face un spectator în propria ta viață. Fără economii, este dificil să participi la evenimente importante din viață. S-ar putea sa lipsești de la vacanțele cu familia sau prietenii, de la nunți, botezuri sau diferite evenimente importante din viața ta și a familiei tale.

  1. Nu deții nicio proprietate

A deține o casă este un vis pentru mulți oameni. Plecatul de la casa părintească, stabilitatea copiilor tăi și deținerea unui bun valoros sunt doar câteva dintre motivele întemeiate pentru a cumpăra o casă.

Înainte de a putea deține o casă, totuși, va trebui să ai bani economisiți.

3 modalități simple prin care poți începe să economisești

Dacă nu economisești bani în acest moment, ai putea crede că nu ești destul de bun la economisirea banilor, dar acest lucru este aproape imposibil. Poate că tot ce ai nevoie este un plan simplu și bine pus la punct.

Dacă dorești să crești rata de economisire, începe cu acești 3 pași simpli de a pune bani de-o parte:

  • Urmărește-ți cheltuielile

Înregistrează fiecare cheltuială, oricât de mică, timp de o lună. Dacă nu știi unde se duc banii tăi, urmărirea cheltuielilor ar putea dezvălui acest lucru.

  • Elimină cheltuielile inutile

Verifică fiecare cheltuială pe care o faci. Reducerea cheltuielilor ar putea însemna reducerea cheltuielilor inutile sau efectuarea unor schimbări semnificative ale stilului de viață. De asemenea, s-ar putea să descoperi că cheltui în exces, așa că ai putea căuta modalități de a economisi la alimente, de a reduce facturile de utilități, de a găsi transport sau locuințe mai ieftine.

  • Stabilește un obiectiv de economii

Acum că știi unde se duc banii tăi și ți-ai redus cheltuielile, știi câți bani poți pune deoparte în fiecare lună. Angajează-te în a economisii acești bani.

Surse: msn.com, sofi.com, thefinancialgeek.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult