9 semne că eşti mai inteligent decât restul lumii

Eşti în stare să te adaptezi în funcţie de situaţie? Tratezi problemele cu creativitate? Eşti capabil să lucrezi cu oameni mai inteligenţi decât tine? Răspunde la 9 întrebări şi află dacă eşti mai inteligent decât ceilalţi!
  • Publicat:
9 semne că eşti mai inteligent decât restul lumii

Multora dintre noi ne place să credem că suntem inteligenţi. Deseori, mai inteligenţi decât alţii.

Alţii, la rândul lor, cred acelaşi lucru despre ei. O astfel de atitudine cauzează probleme în viaţă, de la neascultarea sfaturilor până la încercarea de a controla vieţile celor „mai puţin inteligenţi”.


De asemenea, se crede de multe ori că parametrii inteligenţei constau în gradul academic, salariul sau coeficientul de inteligenţă, scrie Descoperă.

Deşi acestea pot oferi indicii cu privire la nivelul de inteligenţă al unui individ, nu este întotdeauna cazul – Bill Gates a renunţat la şcoală şi Einstein era corigent; chiar şi aşa, au reuşit, cu ajutorul inteligenţei, să schimbe lumea.

Mai jos sunt nouă indicii mai bune care pot sugera un nivel de inteligenţă mai apropiat de cel real.

Poţi rezolva probleme în viaţa reală?

Persoanele inteligente sunt capabile să rezolve probleme în viaţa reală, care sunt foarte diferite de cele din culegerea de matematică, întrucât necesită o flexibilitate mai mare. Nicio problemă nu este la fel ca alta, iar viaţa este de multe ori imprevizibilă. O persoană inteligentă ştie să se adapteze fiecărei situaţii şi să ia măsurile şi deciziile corecte.

Cunoşti persoana potrivită pentru sarcina potrivită?

Este imposbil să poţi rezolva orice problemă din lume. Totuşi, o persoană inteligentă este capabilă să-şi dea seama care ar fi persoana potrivită pentru rezolvarea problemei respective.

Cât de des reuşeşti să îţi atingi scopul?

Oamenii sunt de multe ori împinşi de mesaje motivaţionale goale precum „nimic nu este imposibil”, „poţi să dobândeşti orice în viaţă” sau „fii întotdeauna pozitiv şi optimist”. Lucrurile nu stau chiar aşa, altfel supraomul lui Nietzsche ar fi fost o realitate. Oamenii inteligenţi îşi ştiu limitele, cunosc domeniile unde excelează şi domeniile unde nu se descurcă. Astfel, ştie ce să evite şi pe ce să pună accentul, de aceea eşuează mai puţin. Şi atunci când are un eşec, omul inteligent este capabil să înveţe din propriile greşeli.

Eşti creativ?

Inteligenţa este imposibilă fără creativitate. Un om fără creativitate este ca o maşină care poate executa în mod eficient anumite funcţii pentru care a fost programată, dar nu poate face mai mult. O persoană inteligentă este creativă şi pentru că nu face de două ori aceeaşi greşeală. Când Thomas Edison a spus „nu am eşuat. Am găsit 10.000 de metode care nu funcţionează”, nu se referea la perseverenţă, ci la capacitatea de a găsi 10.000 de moduri pentru a face acelaşi lucru.

Poţi sintetiza cunoştinţe?

Se întâmplă deseori, aşa cum am menţionat şi la începutul articolului, ca persoanele inteligente să nu fi fost educate în cele mai prestigioase instituţii. Altfel spus, persoanele inteligente nu îşi pierd timpul şi energia cu lucruri pe care nu le vor folosi niciodată, mai ales că au abilitatea de a învăţa de la oricine. Au abilitatea de a folosi cunoştinţele acumulate indiferent de domeniu. Ei văd unitate în diversitate, aşa cum şi Einstein a spus „toate religiile, artele şi ştiinţele sunt ramuri ale aceluiaşi arbore”. Dacă îţi poţi folosi cunoaşterea de artă în ştiinţă şi teoriile ştiinţifice în religie, eşti inteligent. Dacă nu poţi vedea legăturile dintre lucrurile aparent diferite, nu poţi fi numit inteligent.

Poţi lucra cu oameni mai inteligenţi decât tine?

Oamenii inteligenţi nu sunt perfecţi. Pot avea memorie slabă sau capacitate analitică redusă. Ce posedă ei în primul rând este o imagine de ansamblu a lumii şi a fiecărui individ în contextul acestei lumi. Astfel, când întâlnesc o persoană mai inteligentă decât ei (sau mai aptă pentru un anumit lucru), nu se vor simţi inferiori, ci vor vedea în persoana respectivă un aliat în atingerea scopului propus.

Citeşte continuarea pe Descoperă.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News