Dacă faci parte din rândul celor care cred că frumuseţea presupune oglinzi, machiaj şi tablete de ciocolată pe care le sacrifici ca să poţi intra în blugii tăi skinny, atunci trage-ţi un scaun, anulează-ţi programarea la cosmetică şi ia aminte!
Frumuseţea nu e o ţintă superficială şi frivolă menită numai să vândă sau să stârnească valuri de invidie şi bârfe.
Frumuseţea este ceva ce percepem în mod precis şi fără dubii. Are rădăcini în ştiinţele exacte şi nu în opiniile emise la întâmplare.
De aceea, frumuseţea stă la baza sentimentelor de care dăm dovadă, a fericirii şi a existenţei noastre, nu e atât un semn al vanităţii noastre cât o dovadă că suntem umani.
Ştiu deja că e un lucru care te preocupă, pentru că ne preocupă pe toate! Conştientă sau nu, ţi-e imposibil să nu te gândeşti la asta (sau să încerci să nu te mai gândeşti) de câte ori te uiţi în oglindă sau te dezbraci să intri la duş. Multe dintre deciziile pe care le iei (să faci mai mult sport, să mănânci mai puţin) sunt influenţate de dorinţa de a fi frumoasă şi tot această dorinţă te ajută şi să te hotărăşti dacă să porţi azi rochia neagră sau pantalonii albi. Pe vremuri, oamenii luau în calcul frumuseţea pentru a măsura potenţialul de a da un verdict.
Acum, analizând conceptul de frumuseţe, îţi dai seama că frumuseţea interioară (faptul că te simţi bine şi că eşti fericită) are implicaţii majore asupra sănătăţii tale. Deşi până acum poate că te-ai înşelat şi ai crezut că frumuseţea e ceva superficial şi lipsit de sens. Şi asta pentru că ai luat în considerare groaznicele clişee care circulă pe stradă, în metrou, în tramvai şi în orice încăpere cu măcar două persoane.
Cu alte cuvinte, aşa cum avem gusturi diferite la mâncare, nu avem aceleaşi gusturi nici când vine vorba de frumuseţe. Unora le plac blondele, altora brunetele. Sunt femei care vor să-şi vadă bărbaţii în boxeri, altele îi preferă în string cu imprimeu gen leopard.
Nu face supoziţii şi nu te grăbi să judeci nici femeile cu sâni generoşi, nici bărbaţii cu chelie sau cu o talie de elefant, doar pentru că arată astfel.
Nu mai lua la pachet frumuseţea exterioară şi cea interioară. Sunt la fel de separate ca uleiul şi apa. Logica din spatele acestor mituri e următoarea: frumuseţea exterioară nu contează şi e de cele mai multe ori înşelătoare; în cel mai bun caz, frumuseţea e relevantă doar în lipsa altor informaţii folositoare. GREŞIT, GREŞIT, GREŞIT!
În volumul ” TU SĂ FII FRUMOS” autorii îţi vor împărtăşi biologia frumuseţii şi îţi vor arăta ce poţi face pentru a fi cât mai frumos cu putinţă. Acest lucru va fi posibil dacă vei face anumite alegeri şi vei lua unele măsuri menite să te ajute să arăţi aşa cum îţi doreşti şi, mai ales, să te simţi şi să fii aşa cum visezi!
Date carte: ”TU SĂ FII FRUMOS!” de Dr. Michael F. Roizen şi Dr. Mehmet C. Oz, editura Curtea Veche, 26 lei