Monica Rădulescu om de comunicare, a hotărât să-și dedice activitatea profesională în scopul informării femeilor despre importanța sănătății femeilor după ce prietena ei Cristina și-a pierdut viața în lupta cu cancerul uterin. De curând, a lansat un e-book gratuit pentru informarea femeilor „Ghid complet de consultații periodice”. Raluca Anton, psihoterapeut explică la ce criterii să fim atenți atunci când vrem să facem psihoterapie.
A fost o dată ca niciodată… O Românie în care mersul la psiholog sau la psihoterapeut era o fantezie din filmele americane. Iar cei care ar fi apelat la acest specialist o făceau pentru că sigur erau… ”nebuni” în concepția populară. Ei bine, peste ani, tot mai mulți români au îndrăznit să treacă pragul psihologilor, psihoterapeuților, medicilor psihiatri. Chiar și pentru probleme emoționale ori dorința de a se dezvolta personal. Asta peste dorința de a trece peste blocaje emoționale sau a vindeca trauma… În ultimii ani, auzim tot mai des de oameni care trec prin depresie sau burnout. Sănătatea mintală și emoțională trebuie să devină o prioritate.
Dacă pur și simplu nu poți gestiona anumite stări și situații din viața ta, este de ajutor să mergi la psihoterapie. Nu aștepta să apară momente critice în viața ta ca să ceri ajutorul. Evident, mai bine mai târziu decât niciodată. Nu este cazul să ajungem să cerem ajutor atunci când nu mai facem față din niciun punct de vedere situației. Să nu uităm că în caz de depresie, unul dintre simptome este exact incapacitatea de a cere ajutor… O relație tensionată cu șeful la job, o relație toxică în viața ta care simți că te îmbolnăvește (fie partener, fie frate, soră, unul dintre părinți, colegi), gânduri de suicid, gânduri de automutilare, gânduri despre pericole la tot pasul, stresul provocat de pierderi (concediere la job, despărțiri, moartea cuiva drag, lipsa banilor) sunt evident semnale clare că este binevenit ajutorul unui specialist.
Raluca Anton, psihoterapeut explică ”Prin terapie te cunoști mai bine, ai ocazia să înțelegi mai bine lumea interioară și mecanismele care te duc la a simți diverse emoții intense pe parcursul vieții tale, dar și felul în care faci alegeri. Pe multe dintre ele le faci inconștient, nu îți dai seama care este mecanica din spatele lor, iar un specialist te poate ajuta să înțelegi mai bine. Această înțelegere îți poate da o siguranță și confort”