Carieră sau copil?

Am 32 de ani şi 0 copii. Pe bunica mea o înţeapă inima când se gândeşte la asta. Pe mine, încă nu. Am făcut şi un soi de carieră, dar nu asta m-a ţinut departe de scutece. Pur şi simplu nu s-au aliniat planeta fertilităţii cu cea a lui Mister Perfect şi cu cea a momentului potrivit.
  • Publicat:
Carieră sau copil?

Am 32 de ani şi 0 copii. Pe bunica mea o înţeapă inima când se gândeşte la asta. Pe mine, încă nu. Am făcut şi un soi de carieră, dar nu asta m-a ţinut departe de scutece. Pur şi simplu nu s-au aliniat planeta fertilităţii cu cea a lui Mister Perfect şi cu cea a momentului potrivit.

Dar, ciulind urechile în jurul meu, aud tot mai multe poveşti despre cât de importantă este sincronizarea împlinirii profesionale cu proiectul unui bebeluş. Avem tabăra celor cărora nu le prea pasă – când apare, apare, pun un pic cariera pe „pauză” şi după se întorc rapid la muncă, mai avem grupul celor cărora nu le pasă deloc –când văd cele două liniuţe, cariera pică brusc într-un con de umbră de unde mai răsare după cei doi ani de concediu maternal şi mai avem şi cazul celor care pun realizările de la birou peste proiectele personale.
Situaţia acestui ultim grup mi-a atras atenţia în ultima vreme, prin vâlva mare provocată în presa internaţională.

Apple, Facebook şi ovulele congelate

„Apple şi Facebook plătesc pentru congelarea ovulelor angajatelor lor” – scriau felurite ziare acum câteva săptămâni când s-a aflat că aceste două companii achită pentru servicii de recoltare şi congelare a ovulelor angajatelor care vor să amâne momentul în care vor avea un copil, într-o cursă pentru a atrage cei mai buni specialişti în rândurile salariaţilor lor.

Începând din ianuarie 2015, Apple va plăti până la 20.000 de dolari pentru proceduri de recoltare şi stocare a ovulelor angajatelor. Iar, potrivit NBC News, Facebook a demarat de curând un program prin care achită costurile procedurilor de recoltare şi congelare a ovulelor din motive non-medicale, devenind unul dintre cei mai mari angajatori din industria IT care oferă aceste beneficii.

O purtătoare de cuvânt a companiei a spus că Facebook a început să plătească pentru aceste servicii din luna ianuarie, ca urmare a cererilor venite din partea angajatelor, printre alte motive.

Congelarea ovulelor este un serviciu scump, dar foarte cerut de femei, permiţându-le să amâne momentul în care vor avea copii. Procedura este folosită şi de cele care trebuie să urmeze tratamente care pot afecta fertilitatea, cum sunt terapiile împotriva cancerului.

Costurile unei astfel de proceduri se ridică până la 10.000 de dolari, la care se adaugă 500 de dolari pe an pentru stocare. Companiile din Sillicon Valley, în lupta lor pentru cei mai buni specialişti, oferă o nouă serie de beneficii privind planificarea familială. De exemplu, Apple plăteşte o parte din cheltuielile necesare procesului de adoptare a unui copil.

Aşadar, trăim vremuri noi, avem nevoie de decizii noi. Însă, până la urmă, totul se învârte în jurul bătrânei liste de priorităţi. Voi v-aţi făcut-o?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
De ce dăm LIKE?
De ce dăm LIKE?