Ce se întâmplă când o femeie se manifestă preponderent din energie masculină? Ne spune Psih. Clinician Adriana Birlică

Ce se întâmplă când o femeie se manifestă preponderent din energie masculină? Ne spune Psih. Clinician Adriana Birlică

Energia masculină este despre a face, a planifica, a organiza, despre a acționa. Când manifeșți forță din tine, putere, când ești concentrată pe a face din ce în ce mai mult, când ești agresivă, când te lupți cu cineva, tu trăiești din pol masculin. 

Despre feminitate și masculinitate în societatea modernă

Dacă ești femeie de carieră, fiind majoritatea timpului ancorată în acest „a face”, „a controla”, a conduce”, „a da ordine”, iar timpul tău liber este aproape inexistent, tu uiți de conectarea cu feminitatea ta, uiți de ceea ce simți cu adevărat, iar acest lucru înseamnă că viața ta se desfășoară preponderent din energie masculină.

Este nevoie să înțelegi că lăsând energia masculină să te definească, tu ești împotriva ta și nu o să poți crea niciodată o conexiune profundă cu un bărbat ce se manifestă el din energie masculină.

Mai mult decât atât, viața îți va aduce spre tine bărbați indisponibili emoțional, bărbați implicați în alte relații, care au nevoie doar de o bucată din tine, pentru că tu te accesezi doar parțial.

Până când tu nu vei învăța să te conectezi cu energia ta feminină vindecată și să îi dai voie să se manifeste, viața ta îți va fi un șir nesfârșit de relații sortite eșecului.

Faptul că alegi să munceșți mai mult de 8 ore (deci „să faci” ceva, adică să fii în energie masculină), iar timpul petrecut în afară jobului, alegi să faci altceva (deci tot în energie masculină), tu inconștient îți respingi complet feminitatea ta.

Redefinirea masculinității și a feminității pentru un cuplu sănătos

O clientă m-a întrebat odată: „De ce eu oare atrag bărbați, care sunt cu mine doar în cursul săptămânii, iar în week-end dispar?”

Ce înseamnă acest lucru? De luni până vineri noi manifestăm energie masculină la job, pentru că facem diverse acțiuni, dar dacă după ce ajungi acasă, continui să faci altceva și prelungeșți acest „a face” inclusiv în week-end, bărbatul care vine în realitatea ta, îți va reflectă această deconectare de propria ta persoană, manifestându-se în raport cu ține, exact așa cum tu te manifești față de tine.

Ai de reținut că zilele de luni până vineri reprezintă energie masculină, iar sâmbătă și duminică reprezintă energie feminină, iar dacă bărbatul pleacă de lângă ține  în week end, acest lucru îți arată că tu ai o mare dificultate în a-ți manifestă energia feminină, deoarece week endul este despre „a fi”, adică despre energie feminină.

Întrebarea mea pentru tine, dacă treci printr-o astfel de situație, este: de luni până vineri, cât dintr-o zi „faci” și cât dintr-o zi „ești”?

La fel, în week-end: alegi preponderent să te odihneșți sau tot timpul găsești să faci câte ceva?

Dacă răspunsul este majoritar că tu faci ceva, a venit momentul să constentizezi că ceea ce atragi te reflectă, în totalitate. Bărbatul pe care tu acum îl atragi arată exact cum tu te manifești în raport cu tine, iar dacă vrei să trăiești diferit, ai nevoie să acționezi diferit.

Ca tu să îți poți manifesta feminitatea vindecată, ai nevoie să fii prezentă 100% în viața ta, doar așa îți vei descoperi puterea ce se ascunde în această energie din interiorul tău,  iar acela este momentul în care ți se ia un val de pe ochi și ți se arăta în față o lume nouă, o lume în care tu chiar poți trăi în plăcere și satisfacție, dacă îți vei da voie să fii femeie.

Doar când vei conștientiza această mega putere din tine, vei înțelege că modelul de relaționare sănătos, echilibrat, într-un cuplu este completarea energiei feminine cu cea masculină și vei avea curajul să îi ceri partenerului tău ceea ce vrei, vei putea să te arăți vulnerabilă în față lui, vei avea curajul de a renunta la control și atunci el va deveni din ce în ce mai iubitor, prezent în relație, prosper și puternic.

Când îți dai voie să îmbrățișezi energia ta feminină și o lași să se exprime prin tine, tu înțelegi că dinamica unei relații este dată de femeie și atunci spre tine vor veni bărbați disponibili emoțional.

Așa că te invit să începi să lucrezi cu feminitatea, iar primul lucru pe care îl ai de făcut este de a lua o pauză și de a-ți da voie să fii conectată cu corpul tău, cu emoțiile tale, de a uita de competiție și de tot ce vrei să faci. Cu cât vei exersa mai mult acest lucru, îți vei decoperi feminitatea și o vei putea exprima într-un mod natural, firesc și vei înțelege că seducătoare poți fi doar dacă eșți feminină.

Până la urmă, mereu va fi cineva mai bună, mai frumoasă, mai tânără, mai bogată decât tine, dar viața nu este despre a te compara, este despre a avea abilitatea de a găsi bucurie în a-ți trăi viața așa cum este ea, în fiecare moment în parte.

Regăsirea feminității pierdute

Întreabă-te acum:

  • „Care este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmplă dacă eu nu fac ceea ce mi-am propus acum?”
  • „Pe o scală de la 1 la 10, cât mă poate afecta pe mine dacă acum îmi dau voie să iau o pauză și doar să stau?”
  • Pune mâna pe inima ta, închide ochii, respiră abdominal și întreb-o: „Inima mea, vreau eu cu adevărat să fac acest lucru?”, vei simți răspunsul dat de inima ta și atunci ai nevoie să alegi dorința sufletului tău, care vine prin inima ta.

O să vezi că pe măsură ce te vei onora din ce în ce mai mult, se vor găsi soluții pentru ceea ce tu voiai să faci, vei primi ajutorul, pentru că energia feminină din tine va genera o astfel de realitate, vei învăța să renunți la control, iar aici intervine rolul terapeutului, care te va însoți în toată această perioadă și te va ajuta să îți accepți feminitatea, în pași de dans.

Am o întrebare pentru tine: Ești mulțumită de viața ta? Dacă răspunsul este nu, atunci tu ai nevoie să începi să integrezi într-un mod sănătos energia ta feminină.

Adriana Birlică, Psiholog Clinician

Citește și: Ce este feminitatea și de ce este importantă? Ne spune Psih. Ligia Peters

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Adriana Birlică - Psiholog Clinician
Adriana Birlică - Psiholog Clinician, având drept de liberă practia în Psihologie Clinică, Psihologia Muncii & Organizațională, Psihologia Transporturilor, Psihologie pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Dezvoltarea personală mi-am efectuat-o în cadrul Asociației ...
citește mai mult
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian