Ce spune despre tine modul în care scrii pe WhatsApp. Ce înseamnă dacă trimiți multe mesaje scurte, unul după altul

  • Publicat:
Ce spune despre tine modul în care scrii pe WhatsApp. Ce înseamnă dacă trimiți multe mesaje scurte, unul după altul
Sursa foto: envato

Scrisul, chiar și cel de pe WhatsApp, poate dezvălui multe aspecte despre personalitatea noastră, spun specialiștii.

Ai o personalitate evitantă sau una anxioasă? Ești o persoană extrovertită sau una arogantă, cu tendința de-a ascunde adevărul? Poate că te va ului, însă modul în care scrii pe WhatsApp și nu numai, îți poate spune, cu o precizie surprinzătoare, detalii prea puțin cunoscute despre tine. Iată despre ce este vorba.

Preferi să trimiți un mesaj lung și pronunțat sau mai multe mesaje scurte, unul după altul?

„Stilul nostru de atașament arată atât de multe despre modul în care comunicăm și relaționăm unul cu celălalt – inclusiv prin modul în care trimitem mesaje”, a spus Chadley Zobolas, terapeut și proprietar al CZ Therapy Group din Denver.

Potrivit lui Zobolas, dacă textele tale tind să fie lungi, de pildă, este posibil să ai un stil de atașament anxios, ceea ce înseamnă că faci eforturi să te simți în siguranță în relații și că ai tendința să te agăți de partener, temându-te de abandon.

De asemenea, tot Zobolas a mai subliniat faptul că scrierea paragrafelor lungi mai pot însemna și că te confrunți cu un dor profund de validare și o dorință de a te simți dorit, văzut și apreciat de alții.

Citește și: Atașamentul anxios și dezorganizat: pastilă de psiho

Totuși, nu toată lumea iubește paragrafele sau textele lungi. Rețelele de socializare sunt pline de mesaje text cu propoziții scurte.

În opoziție așadar, un mesaj text foarte scurt este mai probabil un indice al stilului de atașament evitant.

„Cu cât persoana anxioasă livrează mai mult, cu atât cea evitantă se îndepărtează mai mult, ceea ce înseamnă: cu cât un interlocutor scrie mai mult, cu atât celălalt se simte obligat să-și păstreze textele mai scurte”, a explicat Chadley Zobolos.

„Persoana evitantă nu vrea să se simtă forțată să facă ceva ce nu vrea să facă, așa că răspunsul simplu „K” este modul acesteia de a-și afirma independența”, a mai adăugat Zobolos.

Poate fi un fenomen ce ține de generația Z

Mulți tineri preferă să comunice succint și, dacă se poate, prin intermediul rețelelor sociale, precum TikTok sau SnapChat, și mai puțin prin mesaje lungi, cuprinzătoare, cum sunt cele livrate pe e-mail sau WhatsApp.

Dacă în urmă cu câţiva ani, SMS-urile erau la putere, mai nou, reţelele sociale prind avânt. Tinerii și nu numai aleg să îşi trimită mesajele pe Facebook. Foarte populare în rândul tinerilor au devenit şi grupurile de pe WhatsApp. Mesajele de pe e-mail sunt cele mai oficiale.

Citește și: Ai atașament evitant? Iată cum te comporți

Sursă: HuffPost

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult