Cel mai mare regret al persoanelor aflate în pragul morții. „Mi-aș fi dorit să fi avut…”

  • Publicat:
Cel mai mare regret al persoanelor aflate în pragul morții. „Mi-aș fi dorit să fi avut...”
Foto: Shutterstock

În tumultul vieții cotidiene, rareori ne gândim la ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Bronnie Ware, în decursul a opt ani, a descoperit într-o manieră profundă și emoționantă ceea ce aduce cu sine sfârșitul vieții și regretele exprimate de cei aflați în ultimele etape ale existenței lor.

Cel mai mare regret în pragul morții

În calitate de îngrijitoare la domiciliu, Bronnie a avut grijă de oameni pe patul de moarte. Aceștia, conștienți de boala lor gravă, mai aveau de trăit cel mult 3 luni.

Cu toate acestea, Bronnie a realizat că rolul ei nu era doar unul fizic; acesta consta și în capacitatea ei de a-i asculta pe muribunzi și a notat aceste gânduri intime într-o carte intitulată „Cele mai mari 5 regrete ale persoanelor aflate în pragul morții”.

Mulți dintre cei pe care i-a îngrijit și-au împărtășit regretele, iar cel mai frecvent răspuns a fost dureros de simplu:

Mi-aș fi dorit să fi avut curajul să îmi trăiesc viața în conformitate cu propriile dorințe, nu viața pe care o așteptau alții de la mine.

Această realitate dureroasă a adus-o la concluzia fermă că este esențial să ne urmăm visurile și să ne acordăm libertatea de a trăi autentic, înainte să fie prea târziu.

Citește și: Suntem rupți de realitate! Cum ne îmbolnăvesc rețelele de socializare – 8 semne că ai nevoie de o detoxifiere digitală

Timpul, resursa noastră cea mai valoroasă

În goana cotidiană, uităm adesea esența lucrurilor. Însă conștientizarea propriei noastre treceri în neființă schimbă modul în care ne raportăm la timp și la ceea ce am valorificat de-a lungul vieții, adesea lucruri lipsite de sens făcute doar pentru că „așa se face”.

Chiar este atât de importantă reacția celorlalți la postarea ta pe Facebook? Contează atât de mult ce fel de mașină conduci, cât de mare e casa în care locuiești sau ce haine porți? Chiar merită sacrificat timpul petrecut cu cei dragi și cu propria persoană în goana după mai mulți bani sau funcții lipsite de însemnătate?

Când viața se apropie de final, imaginea de succes construită meticulos devine insignifiantă în fața prețuirii timpului.

Așadar, nu aduna regrete și nu aștepta finalul vieții pentru a-ți da seama cât de multe sacrificii ai făcut pentru lucruri care de fapt nu contează. Întreabă-te ce regreți acum și acționează!

Citește și: 5 lecții de viață pe care majoritatea dintre noi le învățăm mult prea târziu

Urmărește CSID.ro pe Google News