Craciun din dragoste…

Craciunul este in primul rand dragoste. |nainte de a fi traditie si rit si obicei, poate chiar inainte de a fi filosofie, Craciunul este despre dragoste!
  • Publicat:
Craciun din dragoste…
Craciun din dragoste…

Craciunul este in primul rand dragoste. |nainte de a fi traditie si rit si obicei, poate chiar inainte de a fi filosofie, Craciunul este despre dragoste! Se spune ca de Craciun trebuie sa avem sufletul plin de iubire si ca, macar o data pe an, ar trebui sa ne lasam sufletul deschis pentru tot ce e mai bun in noi insine si in cei din jur.

Vrem sa iubim, ne dorim sa fim iubiti, dar stim oare cum s-o facem? Stim sa ne daruim? Stim sa primim? Dragostea este intotdeauna buna si dreapta, niciodata nu e egoista si rea. Dragostea nu e increzuta sau trufasa. Nu este geloasa sau cruda. Dragostea nu supara, nu loveste si nu poarta pica. Dragostea nu minte si nu fura. Este gata intotdeauna sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si sa treaca peste tot.

Cand ai in suflet dragoste, devii stapanul Universului. Dragostea e tot ce poate fi mai bun in noi. Fiecare dintre noi avem nevoie de iubire. Avem nevoie sa iubim, poate mai mult decat sa fim iubiti! Pentru ca a iubi inseamna liniste, echilibru, pace, Craciun. Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi, orbii o pot vedea, invalizii o pot simti.

Din toata inima…

Trebuie sa iubim cu totii, Craciunul acesta. Sa punem in cuvinte iubirea. Sa spunem „te iubesc” tuturor celor dragi, tuturor celor care merita sau care-au meritat candva. Cred ca am ajuns sa spunem mult prea rar acest cuvant de teama ca-i prea mult sau prea putin, sau prea banal.

Devine tot mai mult un cuvant mut sau doar un simplu vers de melodie! Nu cred ca a verbaliza in orice fel iubirea, a o declara, te poate pierde sau te poate injosi, ci doar te poate face si mai fericit! Ne intitulam cu totii crestini, fie ca suntem ortodocsi, catolici, baptisti, penticostali sau Dumnezeu mai stie ce cult, dar, din pacate, cati dintre noi stim sa iubim cu adevarat?

Pe firul natural al lucrurilor, toata lumea ar trebui sa stie ce este dragostea. Insa de fapt nimeni nu stie sau foarte rar se intampla sa mai fie cate cineva care sa stie sa iubeasca. Dragostea a devenit una dintre cele mai rare experiente.

Iertarea, cheia fericirii

Cati dintre noi mai simt Craciunul asa cum il simteam cand eram doar copii? V-ati intrebat vreodata unde se ascunde copilul din noi, acel copil ce-am fost odata? Mai suntem careva atenti si disponibili nevoilor copilului din fiecare dintre noi? Acel copil ce-a asteptat atat, ca noi sa crestem si sa putem sa-l auzim, sa-l aparam si sa-l iubim.

Iubiti Craciunul acesta… Incepeti prin a va iubi pe voi si continuati prin a declara iubire oamenilor dimprejurul vostru. Primiti si oferiti iubire tuturor celor ce inseamna ceva pentru voi. Ca-s buni sau rai, ca-s importanti sau doar de umplutura, ca-s actuali sau ca sunt vechi.

Chiar si celor ce va enerveaza cateodata sau mai des, pentru ca si ei sunt importanti (nu ar trebui sa ne lasam enervati decat de persoanele cu adevarat importante din viata noastra!), sefilor absurzi, rudelor cicalitoare, vecinilor obositori, neamurilor nedrepte, colegilor nesuferiti, prietenilor nerecunoscatori, fostilor iubiti nepotriviti, tuturor acelora care inseamna ceva pentru noi, cu care rezonam pozitiv sau negativ. Iertarea este poate cea mai profunda forma de iubire.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Cum depasim socul somajului
Cum depasim socul somajului