Dacă și tu crezi că te afli într-o relație cu cineva care pur și simplu minte constant fără vreo intenție de a răni sau abuza în vreun fel, înseamnă că ai de-a face cu un mincinos patologic. Iată la ce semnale trebuie să fii atentă!
De regulă, un mincinos patologic simte nevoia să iasă în față mereu. Cu orice. În orice context! Asta îi validează lui existența și îl ajută să își îmbunătățească stima de sine.
De cele mai multe ori, un astfel de om va inventa povești fabuloase, ireale, doar ca să atragă atenția. De asemenea, are tendința de a exagera și faptele reale, de a inventa situații dificile sau de a maximiza problemele personale.
Citește și: Viaţa alături de un partener narcisist…
Un mincinos patologic stăpânește arta oratoriei. Are o naturalețe incredibilă în vorbire, articulează fluent și autentic cuvintele și ghici ce? Nici nu îi tremură glasul atunci când minte! Nu devine agitat, nu se fâstâcește și nu se ferește de contactul vizual. Să mintă îi vine atât de natural. Face parte din el!
Negreșit. Este atât de sigur pe sine și atât de determinat să câștige orice argument, să cadă întotdeauna în picioare astfel încât va face tot ce îi stă în putere și va investi multă energie pentru a obține ceea ce își dorește!
Dacă și tu ai un astfel de om lângă tine, încearcă să analizezi mai atent întreagă relație. Mincinosul patologic poate deveni chiar și agresiv când nu reușește să aibă ultimul cuvânt.
Citește și: Relație abuzivă: semne pe care să le depistezi la începutul relației
Surse: WikiHow, Learning Mind, Goal Cast