Cromoterapia sau terapia prin culoare – cum functioneaza?

Cromoterapia sau terapia prin culoare este o metoda alternativa noninvaziva de tratament. Culorile au puterile unui vraci nevazut.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cromoterapia sau terapia prin culoare - cum functioneaza?

Cromoterapia sau terapia prin culoare este o metoda alternativa noninvaziva de tratament. Culorile nu sunt doar o incantare pentru ochi si suflet. Folosite cu pricepere, ele au puterile unui vraci nevazut. Este dovedit faptul ca organismul nostru poate fi influentat in moduri specifice de culorile din jur. 

Cine-a inventat culorile?

Importanta soarelui ca unica sursa de lumina si energie termica este cunoscuta din c ele mai vechi timpuri. Prin aceste proprietati, el intretine viata pe pamant. Insa efectele pozitive pe care soarele le are asupra noastra sunt nenumarate, cercetatorii fiind constant preocupati de descoperirea acestora.

Decodificarea si intelegerea unora dintre proprietarile subtile ale spectrului luminii este considerata o mare realizare a stiintei. Drept urmare, cromoterapia sau cromopatia a aparut ca o punere in aplicare a acestor cunostinte sub forma unui sistem alternativ de vindecare.

Cromoterapia – cum functioneaza terapia prin culoare?

Existenta celor sapte culori din spectru in lumina aparent incolora a soarelui poate fi probata atunci cand apare un curcubeu sau intr-un laborator optic cu ajutorul unei prisme.

Culori curative (cromoterapia)

In afara energiei naturale, esentiala pentru procesele biochimice vitale (spre exemplu in fotosinteza, bio-metabolism, biosinteza proteinelor), razele soarelui ofera multe alte beneficii sistemului minte-corp.

Absorbtia armonioasa a culorilor de catre organism este considerata a fi necesara pentru intretinerea naturala a sanatatii. Acesta este motivul pentru care bailor de soare le este data atata importanta.

In cadrul aplicatiilor terapeutice, deficienta sau dezechilibrele de culori specifice sunt completate cu lumina artificiala. Acestea pot fi folosite pentru tratamentul noninvaziv al unei game largi de afectiuni.

Rosu

Culoarea rosie este caracteristica efectului de stimulare al neuronilor, glandelor adrenale si nervilor senzoriali si imbunatateste circulatia sangelui.

Aceasta culoare primara induce astfel efecte subtile, dar intense in functiile de conducere ale creierului si ale sistemului nervos si in multe dintre procesele biochimice si fiziologice. Din cauza efectelor sale fortifiante, rosul se recomanda in doze mici si numai impreuna cu albastru sau verde pentru utilizarea terapeutica.

Portocaliu

Portocaliul este o combinatie de rosu si galben. Efectele sale sunt astfel mult mai puternice. Printre rezultatele obtinute in urma terapiei cu aceasta culoare se numara si cresterea rezistentei corpului impotriva infectiilor.

Portocaliul este insa mult mai utilizat in vindecarea rigiditatii si a spasmelor. De asemenea, el joaca un rol important in cresterea ratei metabolismului si in consolidarea plamanilor, splinei si pancreasului, dar si in mentinerea tensiunii arteriale normale.

Este interesant de observat ca aceasta culoare induce emotii linistitoare si entuziasm.

Galben

Cercetari privind cromoterapia in laboratoarele medicale indica faptul ca radiatiile luminoase galbene ajuta mecanismele motorii ale corpului. Aceasta culoare este, de asemenea, utila in intarirea muschilor si in intretinere functiilor digestive.

Cu toate acestea, utilizarea sa prelungita da nastere la aciditate, colite sau hemoroizi. Absorbtia excesiva de radiatii galbene poate creste pulsul si riscul bolilor precum delirul.

Terapia prin culoarea galbena conduce la o crestere generala a gradului de inteligenta si a promptitudinii.

Verde

O dilatare a arterelor este inregistrata atunci cand razele de culoare verde patrund in organism.

Dar absorbtia excesiva a acestuia are efecte daunatoare asupra tesuturilor musculare si a glandei pituitare. Culoarea verde are un impact favorabil in inducerea unei gandiri pozitive, prin urmare este prescrisa in managementul stresului.

Albastru

Albastrul creste reactia metabolismului si este adesea utilizat in vindecarea plagilor. Aceasta culoare ofera efecte linistitoare pentru minte si sprijina functionarea intelectului in timpul practicilor de meditatie.

Indigo

Aceasta culoare este recomandata pentru purificarea cromatografica. In plus, relaxeaza si incetineste sistemul neuro-muscular, cardiovascular si limfatic.

Violet

Culoarea violet poate fi utilizata in mentinerea concentratiei potasiului din organism. Radiatiile specifice de inalta frecventa utilizand aceasta culoare inhiba tumorile. Apetitul dezechilibrat poate fi controlat cu ajutorul culorii violet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sedentar in fisa postului
Sedentar in fisa postului